Grand Prix-vinder: Vi kan vinde i Oslo

Danskerne valgte lørdag aften at sende den østeuropæiske stjerne Tomas N’evergreen og hans makker Christina Chanée til det store internationale Melodi Grand Prix. Et godt valg, mener duoen.

Årets vindere af Melodi Grand Prix 2010: Thomas N'evergreen og Chanée. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen

- Vi kan vinde i Oslo.

Så sikkert lød det lørdag aften fra Tomas N’evergreen og Christina Chanée - det ukendte makkerpar, der kun har kendt hinanden i ganske kort tid, men alligevel løb med sejren da det danske Melodi Grand Prix 2010 i aftes løb af stablen i Gigantium i Aalborg.

Og måske er det også en god taktisk beslutning af danskerne, at de valgte makkerparret til at repræsentere Danmark ved det store internationale show i Oslo til maj.

Tomas N’evergreen er nemlig en stor stjerne i Østeuropa, især i Rusland, Georgien, Ukraine og Hviderusland. Og det har tidligere vist sig at have stor betydning at have østlandene bag sig. Ikke mindst sidste år, hvor norske Alexander Rybak med hviderussiske aner stillede op og vandt.

- Jeg tror faktisk også, det har en betydning. Jeg tror på, at vi har større chancer for at vinde det internationale, lød det efter showet fra Tomas N’evergreen.

- Men vores sang har også en genkendelighed som kan gå ind hos folk i de vestlige lande. Så vi tror på det, siger han.

DIN MENING: Hvad synes du om niveauet i årets Grand Prix?

Også Christina Chanée er overbevist om, at duoen kan tage sejren i Norge:

- Det er jo svenske sangskrivere, så mon ikke også vores naboland stemmer på os denne gang? sagde hun og hentydede til sidste år, hvor Sverige ikke gav Danmark og Brinck et eneste point.

Efter et længere show med hele to semifinaler stod slaget mellem Bryan Rice og makkerparret Chanée og N’evergreen. Men inden de nåede dertil, var de først ude i en dyst med de otte andre solister. Seerne og en fagjury udvalgte de fire sange, der gik videre til semifinalerne.

Den første semifinale stod mellem den unge men rutinerede Simone på 18 år og makkerparret Chanée og N’evergreen. Især bookmakernes favorit Simone havde de næsten 6.000 publikummer i Gigantium med sig. Men det var ikke nok. Seerne valgte at sende den 'russiske' stjerne Tomas og sangerinden Christina i finalen.

Anden semifinale stod mellem Bryan Rice og "Vild med dans"-Silas og Kat. Og her gik finalepladsen til den 31-årige Bryan Rice.

Men efter de to finalister havde sunget deres sange for tredje gang, var danskerne ikke i tvivl. Og Chanée og N’evergreen stod til sidst på sejrsskamlen.