Grand Prix rider på en X Factor-bølge

Danskerne er vilde med musikprogrammer, og det nyder Melodi Grand Prix godt af, mener en af konkurrencens grand old men, Keld Heick.

Grand Prix-veteranen Keld Heick er kommentator i aften. Om X Factor siger han, at han sikkert ville være en af de mange håbefulde, hvis han var ung i dag. Fold sammen
Læs mere

Havde det ikke været for X Factors enorme succes, ville Melodi Grand Prix aldrig være blevet det show, der løber af stablen i Gigantium i Aalborg i aften. Danskerne har fået smag for musikprogrammer, og det kommer den traditionsrige musikkonkurrence til gode.

»Det er klart, at X Factors succes smitter af på Melodi Grand Prix. Der er ingen tvivl om, at det har en indflydelse på, hvor meget man gør ud af det,« siger Keld Heick, der om nogen ved, hvad han snakker om. Med 31 Grand Prix-sange og ni vindere har han fulgt musikkonkurrencens op- og nedture på tæt hold.

Efter en årrække, hvor der har været skruet ned for ambitionerne, er Melodi Grand Prix tilbage for fuld musik i det sidste par år.

»Det har virket, som om man lavede det lidt med venstre hånd, men nu er det populært igen. Scenen er noget af det flotteste, jeg nogensinde har set. Der er virkelig lagt mange kræfter i at lave et stort show,« siger Keld Heick.

Sammen med en anden Grand Prix-veteran, Jørgen de Mylius, har Keld Heick en særlig rolle i aftenens program. Som de to gamle mænd i The Muppet Show, skal de kommentere aftenens program og øse af deres viden om tidligere Melodi Grand Prix.

Men ud over den lange historie er der dog en væsentlig forskel på aftenens musikbrag og fredagsunderholdningen i X Factor.

»I Melodi Grand Prix konkurrerer man om den bedste sang, mens X Factor er en performer-konkurrence, hvor man synger sange, folk kender i forvejen,« siger Keld Heick.

Hvis han havde været ung i dag, ville han sikkert være en af de håbefulde unge, der prøver lykken i X Factor.

»Min vej gik jo også gennem amatørkonkurrencer, men jeg må nok sige, at de unge i dag har et noget andet niveau, end vi havde dengang,« siger han.

Sidste gang, Keld Heick havde en sang med i Melodi Grand Prix, var i 1996 med »Kun med dig«.