Grand Prix-ekspert: Vi har en guldkandidat

DRs Ole Tøpholm vurderer, at Emmelie de Forests sang er så unik, at den vil give point fra lande, som vi ellers aldrig får point fra, når Eurovision Song Contest løber af stablen i Malmø senere på året.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en tydeligt begejstret Grand Prix-ekspert efter årets danske finale, hvor Emmelie de Forest vandt med sangen »Only Teardrops«.

- Jeg er super super super super super glad. Det var det bedste, der kunne ske, siger Ole Tøpholm.

Han mener, at vindersangen har noget særligt.

- Denne sang er helt unik både hvad angår melodi, sangstemme og ikke mindst sceneshow. Det er helt nyt land, Danmark bevæger sig ud i med det gennemtænkte sceneshow, fortællingen med trommerne, mystikken og attituden i sangen. Det er slet ikke noget, vi har set i danske bidrag tidligere, siger han.

15.000 feststemte tilskuere var med i Jyske Bank Boxen, da den 19-årige sangerinde efter indledende runde i den såkaldte superfinale måtte på scenen igen lige som Muhamed Ali og bookmakerfavoritten Simone, der dog måtte nøjes med anden- og tredjepladsen efter en nervepirrende afstemning, hvor seernes stemmer til sidste afgjorde det til Emmelies fordel.

Ole Tøpholm var lige som resten af salen begejstret fra øjeblikket, hvor de første fløjtetoner lød.

- Der opstod en gnist, da denne sang gik på, og det var derfor den vandt, siger han.

Inden finalen 19. maj skal det danske bidrag i en semifinale op mod lande som Kroatien, Holland og Rusland, inden finalepladsen er sikret, men Ole Tøpholm mener, at der er gode chancer for at nå langt.

- Nu ved vi jo ikke, hvad de andre lande stiller op med, men udgangspunktet kunne ikke være bedre for Danmark. Jeg er sikker på, at vi får en flot placering. Vi har en guldkandidat, og det vil jeg fastholde, indtil sidste point er afgivet i Malmø, slutter Ole Tøpholm.

Facebook: Har vi sendt den rette kandidat til Malmø? Snak med herunder eller på facebook.com/berlingske