Grand Prix-chef: »Vi har ingen planer om at flytte showet«

DR afviser blankt, at de har truet med at flytte det kommende europæiske Melodi Grand Prix til Herning, hvis de ikke får en ekstrabevilling på 13 millioner kroner til at opbygge Grand Prix-arenaen på Refshaleøen.

DR afviser at have truet med at rykke Eurovision Song Contest til Herning, hvis ikke Københavns Kommune sammen med de øvrige samarbejdspartnere bevilger ekstra 13 millioner kroner. Her ses værterne for showet, som blev præsenteret i går. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Radio har ikke truet med at flytte Det Europæiske Melodi Grand Prix til Herning. Det fastslår Grand Prixets executive producer Pernille Gaardbo og afviser samtidig blankt, at der skulle være nogle problemer i samarbejdet med Host City Copenhagen, der står for opbygningen af arenaen på Refshaleøen, som skal huse det det store show til maj.

»Det er ikke rigtigt. Vi truer ikke nogen. Og vi har ingen planer om at flytte showet,« siger Pernille Gaardbo til DR.dk.

Sagen er kommet frem efter, at avisen Metroxpress har skrevet, at DR har truet med at flytte showet fra København, hvis der ikke blev givet en ekstrabevilling på 13 millioner kroner til  »uforudsete udgifter« i forbindelse med ombygningen af de gamle B&W-Haller på Refshaleøen, der skal huse showet.

Ansvaret for ombygningen varetages af Host City Copenhagen, der er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen, Region Hovedstaden og Refshaleøens Ejendomsselskab, og her afviser administrerende direktør Martin Bender også, at der skulle være nogle problemer.

»Vi har et glimrende samarbejde med DR. Der er ingen, der truer nogen,« siger Martin Bender til DR.dk.

Ifølge DR skulle bemærkningen om at flytte showet til Herning være faldet fra en regionspolitiker i forbindelse med et møde i Regionsrådet i København tirsdag, hvor bevillingen blev godkendt.

»Alle parter i Host City Copenhagen har fra starten været klar over, at der er en risiko for uforudsete udgifter i forbindelse med så stort et projekt som dette. Det har hele tiden været præmissen. Der er tale om nogle konstruktionsændringer, som medfører større udgifter, og det er på den baggrund, der er blevet bevilget en budgetudvidelse,« siger Martin Bender.