Glem bordfodbold - nu skal du spille shuffleboard i København

Et nyt spil har ramt København. Læs her om shuffleboard.

Foto: PR

En ny trend er ved at ramme København - de såkaldte shuffleboards. Vi har hevet fat i Jannick Trasborg, salgschef i Danmark for at høre, hvad det nu er for noget.

Hvad er shuffleboard?
»Shuffleboard sammenlignes bedst med bordcurling - uden kost. Der er en meget høj spillekvalitet og lækker fornemmelse, når man skyder sin puck på ca. 400 gram af sted«.

»Det gælder om at placere sin puck nærmest baglinjen for at vinde en runde. Man kan grundet boardets unikke konkavitet skyde uden om modstandernes garder med bananskud eller såkaldte slangeskud. Dog skal man passe på, at man ikke skyder sin puck i graven, som er hele vejen rundt spillepladen. Man bliver bedre og bedre, og lidt efter lidt lærer man også taktikken«.

»To til otte spillere kan spille samtidigt. For de hardcore spillere har vi i European Shuffleboard hvert år nordisk og europæisk mesterskab i shuffleboard. Når shuffleboard bliver mere udbredt i Danmark, så afholder vi også mesterskaber i lokalt og landsdækkenede«.

Man kan se en video af shuffleboard lige her.

Læs også: Legendarisk café lukker og bliver til ambitiøs ølbar

Hvor stiftede du selv bekendskab med det?
»Jeg prøvede det selv allerførste gang i Oslo og blev hooked efter første skud. Jeg tænkte, at det her skal vi da have til Danmark. Det har været en hård start, da de fleste ikke kender til shuffleboard. Altså de store “Rolls Royce” modeller på 18-22 fod. I hele Norden er der vel omkring 1000 boards på barer, restaurationer, hoteller og flere private firmaer er også begyndt at få det stillet op i fællesrum«.

Læs også: Nørrebro-burgerbar bliver til vegetarisk bistro

Og nu vil du så gøre det populært herhjemme - hvorfor?
»Shuffleboard er en ny spiltrend i Norden, og er kommet for at blive. Fornyelse skaber mere liv og mere omsætning på alle udesteder. Det ser vi i de andre nordiske lande, hvor de steder, som erhverver sig shuffleboard, tjener gode penge på minimum indsats. Ligeledes er pool, billard og dart da morsomt nok, men shuffleboard har så mange facetter og er ikke så mandsdomineret. Folk opsøger steder med shuffleboard. Vi har netop solgt til et sted, som bygger et helt lokale om til shuffleboard-rum«.

Læs også: København får sin første tatar-biks

Hvad kan shuffleboard, som gør det fedt?
»Spillets popularitet bunder i, at alle kan være med, uanset alder, køn og udgangspunkt - ingen udelukkes. Uanset om man er ude med vennerne/veninderne og få et par øl og ønsker god underholdning. F.eks. med firmaet på bytur/teambuilding, familieaften med ungerne, seniorgruppens ugentlige aktivitet, date- eller kæresteparret som skal hygge sig sammen - alle kan være med. En undersøgelse viser at 9,4 ud af 10, som har prøvet shuffleboard en gang, gerne vil spille igen, og det overrasker os ikke«.

Du kan også spille shuffleboard på Copenhagen Beer & Whisky Festival 14.-16. september i Forum.

Læs også: Guide: 10 gode steder hvor du kan drikke sommerens sidste Aperol Spritz i solen

I København har følgende steder shuffleboard:
Park Pub, Østerbrogade 112 - 1 stk 22 fod
Bowlernes Hal Grøndal, Hvidkildevej 64 - 2 stk 22 fod
DGI-Byen Bowling, Tietgensgade 65 -  2 stk. 22 fod
Copenhagen Steel House, Herholdtsgade 6 - 2 stk 18 fod
Generator, Adelgade 5 - 5 stk. 18 fod
Strøm Bar, Niels Hemmingsens Gade 32 - 2 stk. 18 fod (er klar i efteråret 2017)