Ghita Nørby forlader teaterforestilling en uge før premieren

80-årige Ghita Nørby melder fra til »Skærmydsler« på Folketeatret. »Jeg har gabt over for meget,« siger hun.

Ghita Nørby forlader teaterforestilling på grund af »overanstrengelse«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Ghita Nørby forlader Folketeatrets opførelse af  »Skærmydsler« under henvisning til »overanstrengesle«.

Forestillingen skulle have haft premiere på lørdag, men nu må den udsættes på ubestemt tid, mens teatret forsøger at finde en anden skuespiller, som kan overtage den 80-årige Ghita Nørbys rolle, og som kan spille over for Malene Schwartz i Gustav Wieds klassiske hyggekomedie.

»Mit arbejde med filmlancering og bogudgivelse oven i prøveforløbet på »Skærmydsler« har vist sig at være for stor en mundfuld, og jeg må sande, at jeg har gabt over for meget,«  siger Ghita Nørby i en pressemeddelelse.

Hun har for nylig udsendt en bog om sin rosenhave samt haft premiere på filmen »Nøgle Hus Spejl,« som hun spiller hovedrollen i.

Teaterchef Kasper Wilton, der også iscenesætter »Skærmydsler«,siger i samme pressemeddelelse, at det har været » en stor fornøjelse at arbejde med Ghita Nørby på »Skærmydsler«.«

»Vi er kede af, at Ghita har set sig nødsaget til at trække sig fra forestillingen, men vi har fuld forståelse og respekt for hendes beslutning og ønsker kun at give Ghita ro til at komme til hægterne igen. Vi beklager meget de gener, dette vil give for vores publikum.«

Ghita Nørby har tidligere måttet trække sig fra en forestilling på grund af for stort arbejdspres. Det skete, da hun for tre år siden medlte afbud til musicalen »Sommernattens leende« («A Little Night Music«) på operaen i Malmø.

Ud over Malene Schwartz medvirker også Preben Kristensen og Mathilde Norholt i »Skærmydsler«.

Folketeatret håber på at kunne annoncere, hvem der overtager Ghita Nørbys rolle senest onsdag.