Ghita Nørby: Beundrede Moritzens rytme

Henning Moritzens ven og kollega Ghita Nørby husker den afdøde stjerne som en lun og morsom mand med en fantastisk rytmisk tilgang til sit arbejde.

Ghita Nørby husker Mortizen
Henning Moritzen og Ghita Nørby i skuespillet "Gudernes aften ". De to har spillet og grinet sammen i årtier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen

Henning Moritzen vidste altid, hvornår bolden skulle sparkes videre til en af medspillerne foran kameraet, siger skuespiller Ghita Nørby. Hun har arbejdet og grinet med den nu afdøde skuespiller gennem adskillige årtier.

- Henning var en meget musikalsk skuespiller. Sådan noget som timing vidste han meget om. Det er altid en fornøjelsen at være sammen med en kollega, der har en så rytmisk tilgang til sit arbejde. Det lærte jeg meget af, siger hun.

Hendes gamle ven og kollega døde lørdag af et hjertestop. Henning Moritzen blev 84 år gammel, og det lange liv har giver masser anledninger til grin. Eneren Moritzen var nemlig ikke kun sjov på film og scener, fortæller Ghita Nørby.

- Han var sød og herlig at være sammen med. Jeg holdt forfærdelig meget af Henning, både som ven og arbejdskammerat. Vi har grinet utrolig meget. Han var en meget morsom mand og en meget morsom skuespiller, siger Ghita Nørby.

Nørby og Moritzen arbejdede gennem årene sammen om adskillige film- og teaterproduktioner. På teatret var de begge med i Peter Barnes vovede og legendariske "Den herskende klasse" fra 1970. Og på lærredet hører Kasper Rostrups Oscar-nominerede og Bodil-præmierede "Dansen med Regitze" fra 1989 til de mest klassiske og hædrede samarbejder mellem de to.