Genforenet Monty Python får blandet modtagelse

De britiske anmeldere tager overbærende imod humorgruppen Monty Pythons genforeningsshow.

 Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin og  Terry Jones genforenes ti aftener i juli Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS

Dagen derpå er de britiske anmeldere ikke helt enige om, hvad de skal synes om showet, der tirsdag aften efter en pause på mere end 30 år genforenede den engelske humorgruppe Monty Python på scenen. 16.000 tilskuere i Londons 02 Arena så de efterhånden ikke helt unge komikere John Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones og Terry Gilliam, der alle er over 70, i et stadionshow, som formede sig som en hitparade af sketcher fra gruppens gammelkendte repertoire, garneret med dansere, livemusik, filmklip og animationer.

»Alle ønsker, at the Pythons laver klassiske numre og det gjorde de i et sindssygt lukrativt genforeningsshow, der næppe skaber nye konvertitter,« skriver The Guardian, der tildeler crazy-komikerne tre ud af fem stjerner.

Samme lidt overbærende karakter får showet af The Times, hvis kritiker noterer sig, at gruppens medlemmer ikke længer ejer den vitalitet, de havde for 40 år siden.

Det samme er Daily Mail inde på: »Måske skulle vi være mere nådige og bare takke for de gamle minder,« skriver avisen.

Helt så nådig ser dagbladet The Independents anmelder ikke nogen grund til at være. »Dette er et desperat dovent show, der hviler på laurbærrene«, hvæser han i sin  sin tostjernede anmeldelse.

At showet mest af alt bygger på kendt materiale, herunder gruppens kendte papegøjesketch, bekymrer imidlertid ikke The Daily Mirror, der slipper hele fire stjerner og sammenligner gruppens medlemmer med det aldrig gendannede The Beatles. Bladets anmelder mener, at showet »ikke er noget helt andet, men det er lige præcis derfor fans vil elske det.«

Gruppen har ikke vist sig på en britisk scene i mere end 40 år og optrådte sidste gang sammen i Los Angeles i 1982, dengang med kollegaen Graham Chapman, der døde af kræft i 1989.

Billetterne til premiereshowet blev udsolgt i løbet af 43 sekunder. Siden er ni forestillinger føjet til. Alle i 02 Arena og alle er udsolgt. Den sidste forestilling går over scenen den 20. juli, hvilket i følge Michael Palin bliver uigenkaldeligt sidste gang, gruppen kan opleves sammen på scenen.

I Danmark kan Monty Pythons sidste show opleves på det store lærred i Cinemaxx.