Gamle VHS-bånd med Disney kan være en formue værd: Det her skal du kigge efter

Måske skal du en tur i kælderen eller se godt efter på loppemarkedet, for der er gået ultranostalgi i gamle videobånd med Disneyfilm, der lige nu udbydes for store beløb på nettet

Har du de helt rigtige VHS-bånd med klassiske Disneyfilm på, kan de være en mindre formue værd. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP

Tidligere på året blev en VHS-kopi fra 1999 af Disneys animationsfilm »Mulan« solgt for næsten 20.000 kr., skriver The Sun.

Ifølge en såkaldt »trend matcher« på auktionssitet eBay, Sophie Onikul, skyldes de skyhøje priser en bølge af 1990er-nostalgi, som lige nu skyller ind over verden.

Sidste måned blev ti originale Disney-bånd sat til salg på eBay for ikke mindre end 14.000 pund – ca. 113.000 kr. Samlingen inkluderede klassikere som »Robin Hood«, »Askepot« og »Aladdin«.

Det skal dog understreges, at ikke alle Disneyfilm er lige dyrebare. Den primære årsag til, at samlingen er så eftertragtet, er, at båndene alle er en del af de sjældne og eftertragtede »Black Diamond tapes«, som udkom mellem 1984 og 1993.

Båndene er nemme at genkende, da der øverst på ryggen af kassetten er en lille sort diamant, hvor der inden i står »The Classics« med hvid skrift. Skulle du have lyst til at sælge, skal båndet og kassetten naturligvis være i tip top stand.

Der har været kritiske røster, der mener, at priserne på Disney-båndene er vildt overdrevne på grund af eBays specielle auktionssystem, hvor man kan byde uden at hæfte for købet, og det er med til at drive priserne kunstigt op.

Skulle du dog have en »Black Diamond«-udgave af »Den lille havfrue« liggende på loftet, var det måske alligevel en idé at sætte den til salg?

Det er i øvrigt ikke kun Disney, der kan indkassere astronomiske beløb på nostalgi fra 1980erne og 1990erne. Tidligere på året blev en sjælden førsteudgave af den første Harry Potter-bog, der udkom i 1997, »Harry Potter og de vises sten«, solgt for 560.000 kr. af et auktionshus i London.