Gabold udvandrede fra radio-debat: Ikke nogen som helst grund til at tale med nogen fra DF

Ingolf Georg August Gabold, tidligere dramachef i DR. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den omstridte tidligere dramachef i DR, Ingolf Gabold, gav diskussionen om sine opsigtsvækkende udtalelser om politisk dramatik i DR en helt ny drejning, da han fredag skulle deltage i en radiodebat på P1. Det skriver netavisen Altinget.

Temaet for debatten var TV-serien 1864 som et politisk projekt, men inden debattørerne - der også talte dramachef Piv Bernth og chefredaktør Tom Jensen - overhovedet kom i gang, levede Ingolf Gabold i handling op til sin tidligere titel som dramachef i Danmarks Radio.

Da Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, også dukkede op i studiet for at deltage i debatten, forlod Ingolf Gabold simpelthen studiet.

»Han gav mig hånden og gik. Og så sagde han til radioværten, at han ikke ville diskutere med Dansk Folkeparti - det lå sådan lidt mellem linjerne, at det var under hans værdighed, fordi vi er dumme,« beretter Alex Ahrendtsen over for Altinget.

Over for Altinget bekræfter Ingolf Gabold hændelsesforløbet.

»Ja, det er rigtigt. Jeg gik. Jeg diskuterer ikke med medlemmer af Dansk Folkeparti. Det er rent tidsspilde, for de er simpelthen så uflyttelige. De tumler afsted med nogle dogmer, som de smider i hovedet på folk, og så er der ikke mere at snakke om. Derfor sagde jeg pænt farvel til Alex og gik. På vej ud ad studiet kunne jeg høre, at han sagde, at jeg var fej - og det har han da lov til at mene,« siger Ingolf Gabold.

Er det ikke fejt ikke at ville tage dialogen?

»Hvis dialogen kan føre til en form for forståelse, så skal man have al den dialog, der kan ligge på os i et demokrati. Jeg er et dialogmenneske, jeg elsker at tale, men jeg finder altså ikke nogen som helst grund til at tale med nogen fra Dansk Folkeparti - og det går helt tilbage til Pia Kjærsgaards tid,« lyder det fra den tidligere dramachef.

Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, er indigneret over den pensionerede dramachefs opførsel.

»Det er da slapt. Og det er uværdigt. Hvordan skal jeg kunne stole på en mand, der ikke engang tør møde mig i en åben diskussion? Gabold siger, han har lagt op til diskussion om, at DR bevidst har kørt en kampagne mod Dansk Folkeparti - men han vil ikke engang mødes med de mennesker, han siger, han bekæmper,« siger Alex Ahrendtsen.

DF-ordføreren tilføjer, at det står klart, at DR i hvert fald ubevidst har en politisk slagside.

»Tilbage er så spørgsmålet, om den slagside også er bevidst. Det siger Gabold, at den er - men han vil ikke fortælle mig det mand til mand. Men det er da godt, at han er pensionist nu,« siger Alex Ahrendtsen.