Fyret DR-chef bliver vært på TV2 News

Susanne Hegelund, 54, år bliver nyt ansigt på aften-nyhederne på TV2 News.

Susanne Hegelund Fold sammen
Læs mere
Foto:
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Susanne Hegelund, 54 år, har ansat mange værter i jobbet som chef på TV-avisen. Nu tager hun selv springet og bliver studievært på TV 2 News, hvor hun bl.a. skal arbejde sammen med Poul Erik Skammelsen.

- Det er et meget stort spring, der har krævet store overvejelser, og jeg går meget ydmygt til jobbet. Jeg har selv været med til at ansætte en del studieværter og ved, at det er et af de sværeste poster at bestride, siger Susanne Hegelund, der fratrådte jobbet som chef for TV-avisen i januar i forbindelse med en sparerunde.

Hun går nu i skarp skærmtræning og får sin tv-debut engang i efteråret.

- Jeg blev ganske stille, da TV 2s nyhedsdirektør Michael Dyrby ringede og spurgte, om jeg havde lyst til at være vært. Min styrke ligger i at interviewe, og jeg er ikke født med et skærmtroldsgen.

- Men det er dejligt, at TV2 News har lyst til at hente mere erfaring ind på skærmen.

Susanne Hegelund finder det helt naturligt, at TV 2 News går efter mere erfarne værter.

- Jeg vil tro, det er helt bevidst i forbindelse med TV 2 News profil som seriøs nyhedsprofil, at man ønsker aftenværter med nogle kilometer i benene. Der er et råb efter erfaring i øjeblikket, og det skader ikke at kunne huske, hvem J.O. Krag og Krutsjov var, siger Susanne Hegelund, der var chef for TV-avisen i tre år, og siden sin fratrædelse har arbejdet som selvstændig konsulent i medier og ledelse.