Fynsk forvirring: Hvem har sendt stor Cronhammar-skulptur til skrot?

En stor skulptur af den anerkendte kunstner Ingvar Cronhammar er torsdag blevet skåret i stykker og sendt til skrot. Men ingen ved, hvem der står bag.

En stor skulptur af den anerkendte kunstner Ingvar Cronhammar er blevet revet ned ved Syddansk Erhvervsskole i Odense. Skulpturen er nu havnet som skrot hos H. J. Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ivar Juel Nordentoft/Jysk Fynske
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Odense havde man indtil torsdag eftermiddag en stor skulptur af den anerkendte kunstner, Ingvar Cronhammar.

Den store skulptur i rustfrit stål var i sin tid en ganske fornem gave fra flere store odenseanske virksomheder i anledning af Odense Tekniske Skoles 150-årsjubilæum i 1994. Men nu er den væk, skåret i stykker og sendt til skrot. Men hvem, der har givet ordren til at skrotte værket er stadig et mysterium. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge avisen ejes skulpturen af Odense Bys Kunstfond, men her har man ikke givet tilladelse til, at skulpturen skulle skrottes.

»Jeg er forundret, ærgerlig. Er det her 1. april? Jeg fatter det ikke, siger Anders W Berthelsen (S), formand for Odense Bys Kunstfond. til Fyens Stiftstidende.

»Det er meget, meget ærgerligt, at sådan et kunstværk bare fjernes og bliver til skrot. Man kan mene om kunst, hvad man vil, men der er da helt sikkert andre, som gerne ville have haft skulpturen,« siger han videre til avisen.

Teknisk Skole i Odense er siden blevet til Syddansk Erhvervsskole og er flyttet til en anden adresse, og skulpturen er ikke kommet med. Men den nye ejer af grunden afviser at stå bag skrotningen af den store skulptur.

»Jeg kender godt skulpturen, men det er ikke os, der har givet ordren til, at den skal fjernes. Den står slet ikke på vores grund og tilhører ikke det, vi har købt. Vi har købt ejendommen, og skulpturen står på kommunens grund. Vi har altså ikke noget med det at gøre,« fastslår Jesper Steen Tastesen, administrerende direktør for Tasfo Selskaberne, der købt bygningerne.