»Fuck mand. Først og fremmest, hvor er det fucking optur«

Der blev sagt »fuck« eller »fucking« 17 gange under showet Danish Music Awards 2016, der blev sendt på TV 2 lørdag aften. Det er danskerne ikke tilfredse med.

Medina var storleverandør af »fuck« og »fucking« til Danish Music Awards i weekenden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cremen af dansk musikliv er samlet. Håret sidder. Ryggene er ranke. Der er lange, blanke kjoler, hættetrøjer og blæsersektioner. Nu skal de musikere og bands, der har gjort en forskel i år hyldes til Danish Music Awards 2016, mens hele Danmark kan se med på TV 2 i den bedste sendetid lørdag aften.

»Det er eddermame vildt det her. Jeg var lige ved at sige fuck, men det må man ikke sige i fjernsynet,« lyder det fra Rasmus Bjerg, der sammen med Burhan G er aftenens værter.

Som bromancen udvikler sig mellem værterne gennem aftenen, glider forbeholdet over for f-ordene i baggrunden, og da de to herrer finder sammen i en kæmpe krammer, er det blandt andet med ordene: »Du er så fucking sød«.

Og værterne er ikke alene. 17 gange i løbet af showet, bliver der sagt »fuck« eller »fucking« i følge en optælling, som Berlingske har lavet – og prismodtagerne står for de fleste f-ord.

Medina er storleverandør, da hun takker for sin ærespris. Under sangerindens takketale lyder det blandt andet således:

»Artister er ikke en fucking skid uden sit pladeselskab, sin manager, sin producer og dem, der tror på dem allermest lige meget, hvor mange fucking haters, der er derude. Fuck dem. Fordi det, der betyder noget … det, der er betyder noget, er ens fans. Og de fans, jeg har, de har bare fucking været der.«

Og da Phlake takkede for statuetten for Årets nye navn, var det eksempelvis med ordene:

»Fuck mand. Først og fremmest, hvor er det fucking optur at få statuetten rakt videre af vores gamle venner fra Albertslund.«

Den frivole sprogbrug har ikke fået lov at passere ubemærket.

I et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad, der har spredt sig som en løbeild på de sociale medier, skriver Bent Wedel:

»Har fucking lørdag aften set det fedeste fucking show, DMA, fra fucking Forum i for syge København mand. Det var overdrevet fedt og for sygt at se og høre fucking Medina og den sygeste fucking Anne Linnet. Jeg er født i fucking Danmark i 1954, og det er nok derfor, at oldingen ikke fatter en fucking skid ...«

At dømme efter de mange reaktioner har Bent Wedel med sit læserbrev ramt hovedet på sømmet.

»Det var SÅ ucharmerende at høre på!! Man kan godt understrege en glæde, en overvældelse UDEN at lyde så brovten og uintelligent. Det var jo ikke kun fucking, der blev brugt lidt over 100 gange .. det var også shit, fanden, helvede, sgu, skide, pisse ... ja jeg lyder gammeldags nu – helt sikkert – men hellere det end at tone frem som 98 pct. af dem der var på scenen i lørdags!« lyder det i en kommentar til et opslag med læserbrevet på Facebook, hvor en anden bruger skriver:

»Selv mine børn på henholdsvis 8 og 13 år syntes, at deres sprog var både grimt og fucking irriterende at høre på:-)«.

På DMAs egen Facebook-side lyder de kristiske røster også:

»Så sad man i går og så fucking DMA på TV i den fucking bedste sendetid, hvor man også må kunne forvente, at de fucking børn også sidder og ser fucking på. Det var fucking sjawt at se, og hold da op, hvor er de fucking kunstnere så fucking gode ambassadører for vort fucking land og det fucking talte sprog. Fucking GLIMRAGENDE siger jeg bare. (Fuck, hvor ironi kan forekomme),« skriver en bruger, der får følgende svar fra DMA:

»Jeg har næsten lyst til at sige fucking tak for din besked – men det gør jeg ikke. ;) Du har helt ret ... Sproget var ikke altid lige pænt i lørdagens show. Desværre, kan vi ikke rigtig styre, hvad der bliver sagt på scenen under sådan et liveshow ... Jeg håber, du nød showet alligevel?«