Frygter du at komme galt afsted? Her er eksperternes ti gode råd til flirten i fremtiden

Drop Tinder, brug anerkendelse og humor og sørg for at være anerkendende overfor modparten. Det er nøgleordene i fremtidens flirt, som to eksperter her kommer med bud på, hvordan man bedst håndterer.

Eksperternes bud på, hvordan vi skal flirte i fremtiden, lægger op til, at kvinderne skal tage mere initiativ. Arkivfoto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sexologerne Jakob Olrik og Joan Ørting forventer, at #metoo-bevægelsen og debatten om sexisme vil få betydning for den måde danskerne flirter på. Jakob Olrik mener sågar, at vi går en »flirt-revolution« i møde.

Her kommer sexologerne med en række gode råd til, hvordan de mener, vi skal flirte i fremtiden, for at sikre at begge parter er med på præmissen. Rådene er baseret på interview med Jakob Olrik og Joan Ørtig:

1.Kvinderne skal være mere aktive og tage mere initiativ. Hun kan nu være den forførende, og skal ikke bare udelukkende lade sig forføre, sådan som det hidtil har været. Nu skal kvinderne være bedre til at tage initiativ. Kvinder skal tydeligere indikere, om der er »grønt lys« for ham.

2. Alle skal vise kærtegn og droppe begramsningerne. Det gider ingen at finde sig i.

3. Manden skal prøve at finde en ny tilgang til flirten end med berøringer. Brug humor og vær sjov frem for sjofel. Humor og selvironi er det mest fantastiske redskab til at afprøve ting. Den gamle flirt er selvhøjtidelig, det bliver så anspændt. Grin af det. Sig det eventuelt direkte. »Jeg vil gerne flirte med dig, men jeg ved sgu ikke lige, om man må det i denne her tid.«

4. Vær omstillingsparat i den måde du flirter på. Det lyder som noget fra erhvervslivet, men det er vigtigt, at man er det, eller kommer man ingen vegne.

5. Drop det umotiverede klask i røven. Det er grænseoverskridende – faktisk også for de fleste mænd.

6. Vi skal være anerkendende over for den anden. Flirten skal foregå på en mere værdifuld præmis, som både kan frigøre mænd fra de stereotyper, der har været, og som kan give kvinderne den berettigelse, som de har. Der mangler anerkendelse fra mænds side.

7. Mærk terrænet af. Umotiveret flirt og impulskontrol duer ikke. Man må have empati, medfølelse og forståelse for, hvad det er for en mand eller kvinde, man sidder overfor, og hvor langt han eller hun vil gå.

8. Det er en del af flirten, at man skal skubbe til nogle grænser, det kommer man ikke udenom. Men man er nødt til at sikre, at man ikke bare vader ind over grænserne og laver en invasion af den anden. Det er dér, det bliver en krænkelse. Man skal stille og roligt lige banke lidt på døren og udvikle evnen til at føle situationen i stedet for at hænge fast i gamle kønsmønstre.

9. Det er måske lidt et ukonkret råd, men vi skal være vores egen leder. De fleste ved godt, hvad der er rigtigt og forkert.

10. Tinder er ikke altid det rette sted for kvinder. Det er maskulint, for her skal manden finde et bytte og jage det. Derfor passer den slags kommunikation ikke helt til det feminine. Det er svært for kvinder, at passe ind i det system.