Fredericia Teater skal skabe ny kæmpe musical

Verdenspremieren på den store DreamWorks-titel »Prinsen af Egypten« skal produceres af Fredericia Teater, der har høje forventninger til den store produktion af tegnefilmsklassikeren fra 1998.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver med den unge Diluckshan Jeyaratnam i hovedrollen, når musicalversionen af »Prinsen af Egypten« får verdenspremiere den 6. april 2018 på Fredericia Teater. Det kan det jyske teater i dag offentliggøre med stor begejstring.

»Jeg kniber mig hårdt i armen, men den er god nok. Vi skal være med til at udvikle og spille verdenspremieren på én af de helt store titler,« siger teaterchef Søren Møller i en pressemeddelelse. Det ambitiøse egnstateater har det som ambition at udvikle helt nye musicals - ikke bare til det danske marked, men også internationalt.

»Jeg tror på, at vi om 10-15 år i lige dele lever af at sælge billetter og af at sælge rettigheder til det, vi producerer. Det er gået godt for dansk film, så hvorfor skulle vi ikke forsøge på teaterområdet,« sagde teaterchefen i et interview med Berlingske i efteråret.

Det er ikke første gang, Fredericia Teater prøver kræfter med store musicalversioner af filmklassikere. Senest producerede teatret opsætningen af Disneys »Klokkeren fra Notre Dame,« efter at have sat musicalversioner af Disney-klassikerne »Aladdin« og »Den lille havfrue« op i både Fredericia og København. Og nu vil teatret altså kaste sig ud i endnu en stor satsning.

Store samarbejdspartnere

Manuskriptet bliver skrevet af amerikanske Philip LaZebnik, der også stod bag manuskriptet til den oprindelige tegnefilm fra 1998, og som siden har skrevet manuskripter til blandt andet Disneys »Pocahontas« og »Mulan«.

Til at producere musikken til den store musical, har Fredericia Teater indgået en aftale med den tredobbelte Oscar- og firedobbelte Grammy-belønnede amerikanske komponist Stephen Schwartz, der ligesom Philip LaZebnik ikke lægger skjul på glæden over samarbejdet.

»Intet gør mig gladere end, at vi skal lave den første produktion sammen med Fredericia Teater,« siger han.

Den altdominerende hovedrolle går til Diluckshan Jeyaratnam, der end ikke er færdiguddannet fra Musicalakademiet. De øvrige roller vil blive besat i løbet af de kommende måneder.

Verdenspremieren vil blive spillet på engelsk, men en dansk version følger fra den 17. april 2018, hvor forestillingen også forventes at kunne opleves i København.

»Prinsen af Egypten« spiller frem til den 6. maj 2018. Billetsalget starter i dag, tirsdag, klokken 10.00.