Frank Arnesen: Ansæt en sportsdirektør i DBU

Kommentar til den aktuelle situation om bonusser, honorarer eller kommercielle rettigheder, når fodboldspillere skal tage stilling til, om de vil spille for Danmarks landshold.

ARKIVFOTO. Frank Arnesen, tidl. fodboldspiller fylder 60 år fredag d. 30 september 2016. Hollandsk magasin: Arnesen stopper i Metalist BV.: Pressemøde med Frank Arnesen, sportschef Hamburg SV, torsdag d. 4. oktober 2012 i Hamburg. Efter den seneste tids optur føler Frank Arnesen, at han udfører sit job godt i Hamburger SV. (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

»For mig er der kun tabere i denne konflikt, begge partnere har været uvillige til åbent at komme ud med, hvilke KONKRETE knudepunkter der er. Uden dette er vi jo alle i ingenmandsland.

Er det bonus for Premier? Er det en konflikt omkring hvornår og hvordan, de må bruge sponsorer for begge partnere? Er det forsikringsspørgsmål?

De har aldrig været transparent omkring alle disse ting. Så nu er DBU uansvarlig og spillerne grådige i publikums øjne, det er dybt trist.

Nu hjælper det ikke, at Simon Kjær og Zanka kommer ud med negative kommentarer omkring amatørlandsholdet, som jo virkelig har hjulpet dem på længere sigt ved ikke at komme i konflikt med UEFA.

Vi så damelandsholdets konflikt, de blev dømt som tabere 3-0 ved ikke at stille op. I sidste uge spiller de så mod dem igen.

På grund af de tabte point, skal de nu ud i playoff kampe mod Europamestrene Holland om at kvalificere sig til WM. De må sidde med en dårlig følelse, hvis de ikke kan kvalificere sig.

Igennem flere år har jeg stærkt anbefalet DBU at ansætte en sportsdirektør som Tyskland har i Oliver Bierhoff. En som har pondus og som er respekteret både af spillerne og DBU. Han ville kunne tale med spillere direkte og komme alle uoverensstemmelser i forkøbet.«