Fræk børnebog trykt i 400.000 eksemplarer

'Go the fuck to sleep' er på gaden. Hør Samuel L. Jackson læse op af den hypede børnebog.

Pludselig var der også et .pdf-dokument med indhold fra bogen i omløb. Og pludselig købte tv-kanalen Fox2000 rettighederne. Og vupti blev første-oplaget af bogen øget til 150.000 eksemplarer. Og udgivelsen fremrykket til juni i stedet for oktober Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mest hypede børnebog i nyere internethistorie må uden tvivl være den amerikanske forfatter Adam Mansbachs 'Go the fuck to sleep', som endelig udkom i går.

Bogen med den noget alternative titel toppede allerede i sidste måned Amazons bestseller-list. En piratudgave i .pdf blev rundsendt viralt og fik  amerikanerne til fnisende at trykke på bestil-knappen. Nu er den på hylderne og ifølge Reuters med et oplag på 400.000. De første 100.000 er allerede afsat på forhånd.

Ideen opstod tilsyneladende i forfatterens voksende irritation over, at hans 2-årige datter Vivian tog mere end to timer at putte hver aften. 'Sov nu, for helvede', kan titlen vel oversættes til. Og med den småirritable facon gav hans Facebook-venner ham fuld opbakning til ideen, som alle småbørnsforældre kan relatere til.

Tegningerne er tegnet af Ricardo Cortés, som også har illustreret for The New York Times, og er søde og puttenuttede på en lidt uskyldig, men lummer facon.

Et uddrag fra den illustrerede børnebog 'Go the fuck to sleep' lyder:

The cats nestle close to their kittens now.
The lambs have laid down with the sheep.
You’re cozy and warm in your bed, my dear
Please go the fuck to sleep.

Og for at skabe yderligere hype har skuespilleren Samuel L. Jackson lavet en audioversion af bogen.