Fra »Jeg er sønderknust« til »Uanset resultatet vil Farage altid være et pikhoved«

Sorg, vantro, skuffelse, vrede - og glæde: Her er reaktionerne på Brexit fra en række britiske kunstnere.

Forsanger i det nu hedengangne Oasis, Liam Gallagher, er meget lidt begejstret for resultatet af briternes afstemning.
Læs mere
Fold sammen

Musikere: Idioter

De overvejende reaktioner blandt britiske kunstnere er vrede og skuffelse, som bliver råbt ud på Twitter.

Ed Simons fra »The Chemical Brothers« har et af de længere statements: »Vantro, trist, bange og vred… Kan ikke tage det ind. Utrolige scener med dumme gamle mennesker, der proklamerer en sejr, mens deres opsparing, pensioner og ejendom bliver udraderede. Idioter.«

Popsangerinden Lily Allen har grædt: »Ok så, unge. Vi er virkelig, virkelig fucked. Hvordan får vi nu en bedre økonomi og et bedre sundhedsvæsen. Jeg har grædt siden Swindon (et af de første optællingsresultater, red) - og det er ikke engang en vits.«

Sangskriver og tidligere guitarist i The Smiths Johnny Marr har indtaget den pragmatiske holdning. Han skriver: »Ingen har sagt, at majoriteten af folket ved, hvad de gør. Desto mere grund til, at resten af os står sammen.«

Sangerinde Sophie Ellis-Bextor meddeler sine følgere på Twitter, at det er en mørk dag. »I dag ser jeg på mine to smukke børn med tungt hjerte. Jeg synes ikke, mit land har været sød ved dem«, tweeter hun.

Forsanger i Oasis, Liam Gallagher, er kort og kontant i sin udmelding på Twitter. »Stop verden. Jeg står af.«

 

TV-værten Piers Morgan er vanen tro hurtigt ude med riven:

»Bliv-tilhængernes kampagne var rystende slap. Nægtede at engagere sig ordentligt i indvandrer-debatten. Insisterede på, at det handlede om økonomi. Det gjorde det ikke.«

Skuespillere: Syg af sorg

En lang række skuespillere har erklæret sig vantro over afstemningsresultatet på Twitter.

Jamie Campbell Bower, kendt fra bl.a. Twilight Saga, er »Chokeret. Trist. Forvirret«, mens Tom Cullen fra bl.a. Downton Abbey serien skriver: »Jeg kan ikke længere genkende det her land. Hvad er der sket? Jeg er sønderknust. Jeg er syg af sorg.«

Will Poulter, som The Revenant-fans vil genkende som den unge Jim Bridger, er skuffet over resultatet. »Jeg har svært ved at tro, at briterne forlader EU. Det føles helt forkert«.

Og så er der skuespillerinden Elizabeth Hurley, som hele tiden har været glødende fortaler for at forlade EU. Hun er ikke overraskende begejstret for briternes beslutning.

»Pludselig synger fuglene.«, skrev hun tidlig fredag morgen på Twitter.

 

 

Harry Potter-mor frygter Skotlands farvel

J.K. Rowling, forfatter, reagerede på Twitter på Storbritanniens farvel til EU i form af en kommentar til det store flertal i Skotland, der stemte for at blive.

»Skotland vil søge selvstændighed nu. Camerons eftermæle vil blive ødelagt af  to unioner. Begge dele kunne have været undgået,« skrev Harry Potter-forfatteren, der tidligere havde tweetet et bittert »Farvel UK« som en kommentar til Sky News’ politiske redaktør Faisal Islam.

Samtlige valgsteder i Skotland stemte for at fortsætte landets medlemskab af EU, og den skotske premierminister Nicola Sturgeon sagde allerede tidligt under stemmeoptællingen, at et nej til EU ville afstedkomme nye krav om skotsk selvstændighed.

Under stemmeoptællingen kunne EU-tilhængeren, den tidligere fodboldstjerne og -kommentator Gary Lineker, ikke styre sin irritation over lederen af UK Independence Party, Nigel Farages triumf ved nej’et.

»Uanset resultatet vil Farage altid være et pikhoved,« tweetede Lineker.

Lineker er ellers kendt som en sand engelsk gentleman, der altid gik efter bolden og ikke efter manden. I sin lange professionelle fodboldkarriere med blandt andet 80 landskampe har han ikke modtaget så meget som et gult kort.

»Lineker sagde jo bare, hvad vi alle sammen tænker«, skrev tabloidpressen efter hans ukarakteristiske grove udbrud.