Fornem pris til Thure Lindhardt

Amerikansk film måtte vente, da skuespilleren Thure Lindhardt i eftermiddag blev årets modtager af Teaterpokalen

Foto: Peter Sørensen/Das Büro/PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespilleren Thure Lindhardt havde udsat en rejse til USA, hvor filmindspilninger venter resten af måneden, for at være til stede på det lille CaféTeatret i det centrale København. Her indskrev han sig i dansk teaters konge - og dronningerække, da han i  eftermiddag modtog en af dansk teaters ældste og fornemmeste udmærkelser, Teaterpokalen.

Thure Lindhardt fik prisen for sin præstation som den 15-årige dreng, der sætter sig for at opklare mordet på genboens hund i det engelske stykke "Den mystiske sag om hunden i natten", som spillede på Betty Nansen Teatret sidste gang lørdag, men som ellers har gået for udsolgte huse.

»I Thure Lindhardts præstation kunne man ligefrem fornemme det minutiøse forarbejde, den indsigt og viden, en flittig perfektionist havde tilkæmpet sig. Men også en klog skuespillers bevidsthed om at være til stede i nuet. At kunne give slip i samspillet med andre. Ikke mindst med publikum. En rolle, der rummer alt det, Thure Lindhardt lægger for dagen, hvad enten han administrerer sine roller eller sin karriere: Forberedelse, intelligens, intuition,« sagde Berlingskes teaterredaktør Jakob Steen Olsen blandt andet i sin motiveringstale.

Prisen uddeles af Foreningen Danske Teaterjournalister og er blevet overakt til en lang række af dansk teaters bedste navne siden 1934. Med hæderen følger en specialfremstillet skål af sølvsmed Marius Sjødahl samt 50.000 kr. stillet til rådighed af Kulturministeriet. Ud over Teaterpokalen uddeltes to andre priser, instruktørprisen Teaterkatten, som gik til Heinrich Christensen for hans iscenesættelse af farcen "Den spanske flue" på Aalborg Teater samt Initiativprisen, som gik til Dansekapellet ved Cher Geurtze.