Forklædnings-freak

Norbit, spillet af Eddie Murphy, er en mild tøffelhelt, der er vokset op på et børnehjem, ejet af den aldrende kineser, Mr. Wong, spillet af Eddie Murphy, og som begår sit livs fejltagelse ved at gifte sig med den omfangsrige Rasputia, spillet af Eddie Murphy.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Men midt i sin trynede tilværelse øjner han en dag en chance for at slippe væk, da barndomskæresten Kate - heldigvis ikke spillet af Eddie Murphy, men af Thandie Newton i sin første lettere komiske rolle - vender tilbage til byen. En hel del kilo lettere end hustyrannen og en hel del sødere. Resten af historien om, hvordan de to får hinanden og selvfølgelig også om, hvordan børnehjemmet ikke falder i Rasputias og hendes tre griske brødres hænder, så de kan lave det til en stripbar, skal der ikke belemres med her. Man skulle tro, at Eddie Murphy snart havde fået nok af at klæde sig ud i alle mulige mærkelige afskygninger, fra tyk nutty professor til alle mulige andre udgaver af familien Klump, men i »Norbit« tager han endnu en omgang i forklædningernes galskab. Vist nok i humorens navn, men i filmen bliver det til en anstrengende, overgearet og plat gang nonsens, der kun afføder ganske få grynt af grin. Skal man give et bud på, hvorfor filmen ikke fungerer, er det, at den på det historiemæssige plan vil være et sødladent eventyr, som så støder uharmonisk sammen med den sammenbidte stil, satiren bliver leveret med. Men det er vist at intellektualisere på noget, der bare ganske enkelt er mislykket.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse