Forfattere kritiserer TV 2

Landets manuskriptforfattere retter hård kritik mod TV 2 i ny undersøgelse. Stationen har ikke tillid til dem, mener de.

 Laura Bach havde hovedrollen i TV 2-serien 'Den som dræber' der ikke fangede seernes interesse. Nu retter seriens forfattere en kritik af TV 2.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV 2 har haft flere fiaskoer i sit forsøg på  at nå op på siden af Danmarks Radio i konkurrencen om at lave TV-serier, der får danskernes gunst.

Nu retter de danske dramatikere, der har stået bag nogle af tv-serierne en kritik af tv-stationen, som de mener blander sig for meget i det kreative arbejde med at udvikle seriernes koncept og indhold.  

En ny undersøgelse fra manuskriptforfatternes forening, Danske Dramatikere, der udkommer med foreningens blad Replikker i morgen torsdag, kommer nu med et bud på, hvad problemet er. Atten manuskriptforfattere har svaret på spørgsmål om deres oplevelse af samarbejdet med TV 2, og intet mindre end to ud af tre svarer, at de har en negativ oplevelse af samarbejdet.  Over for filmbladet Ekko peger manuskriptforfatterne på, at TV 2 frygter at fejle kommercielt i en sådan grad, at stationen blander sig for meget, og at kanalens programchef Keld Reinicke mangler forståelse for den kunstneriske proces.

Rodet samarbejde

Blandt kritikerne er Iben Gylling, der var hovedforfatter på musicalserien Store drømme, der kalder samarbejdet med TV 2 ”særdeles rodet”, og at stationen skiftede kurs undervejs med hensyn til seriens målgruppe.

Hovedforfatter Mette Heeno, der står bag tv-serien ”Lærkevej” mener, at TV 2 mangler tillid til forfatterne.

”Fordi TV 2 har en stor angst for ikke at ramme bredt nok, kom der mange kompromisser, jeg ikke havde regnet med. TV 2 har villet være originale og nyskabende, men samtidig vil de ramme over en million mennesker mellem tre og 80 år, og det er altså svært,” siger Mette Heeno til Ekko.

TV2s fiktionschef Katrine Vogelsang erkender overfor Ekko, at der skal gøres noget ved det problematiske samarbejde mellem TV 2 og manuskriptforfatterne:

”Vi skal være bedre til at skabe en oplevelse af, at vi går hånd i hånd. Det er grundforudsætningen for at lave en god tv-serie. Vi skal for eksempel være bedre til at lave faste pitstops undervejs, så der skabes arbejdsro under udviklingen.”