Forårets stærkeste spil: Nyt superspil fortrænger Fortnite fra førstepladsen

»Fortnite« har fået en værdig arvtager, der allerede har rundet 25 millioner spillere. Zombieaction har aldrig føltes SÅ godt, som i denne remake. Og så kan du godt få slettet tidsrøveren »Candy Crush« og installere dette sandsurfende mobilspil i stedet. Spilredaktør Thomas Conradsen guider til tre spil, der kan forsøde dit forår.

Du lander på den øde ø med to holdkammerater, og så starter overlevelseskampen mod adskillige andre hold. Find våben, læg en plan, overlev. »Apex Legends« er det bedste spil i »battle royale«-genren indtil videre. Fold sammen
Læs mere

Apex Legends

PC, Xbox One, PlayStation 4

Hvis der er et overordnet tema for de tre spilanbefalinger i dag, så er det, at spil kan forekomme urimeligt svære, men at netop de høje krav er med til at gøre denne underholdningsform til noget helt særligt.

Og et af disse helt særlige spil med en næsten lodret læringskurve i de første timer er »Apex Legends«, der har overrasket alt og alle med at suge flere end 25 millioner spillere til sig efter få uger på markedet.

Ved første øjekast ligner spillet en klon af supersuccesen »Fortnite«, men efter blot få omgange viser »Apex Legends« sig at være utroligt meget mere ... og endnu bedre. Den har overlevelseskonceptet og last-man-standing-konceptet fra »Fortnite«, men det tilsættes hold- og færdigheds-elementer fra spil som »Overwatch« og »Team Fortress«. På den måde samler »Apex Legends« de mest toneangivende dele fra nogle af samtidens mest populære skydespil.

Du lander på den øde ø med to holdkammerater, og så starter overlevelseskampen mod adskillige andre hold. Find våben, læg en plan, overlev. »Apex Legends« er det bedste spil i »battle royale«-genren indtil videre. Fold sammen
Læs mere

Men der er også plads til små nyskabelser, der har stor betydning for det endelige produkt. Det, der – ud over et velpoleret og flydende gameplay – vil bjergtage spillere, er de geniale tiltag, som »Apex Legends« tilfører genren. Mest nævneværdigt er »PING«-systemet, der lynhurtigt og med blot ét tryk på controlleren eller PC-musen lader dig kommunikere med holdkammerationer om fjendernes position, fundne supervåben og taktikken generelt. Dét system sammenholdt med et langt mere brugervenligt våben- og rygsæksystem end »Fortnite« placerer »Apex Legends« på tinden af skydespilsbjerget netop nu.

Download det gratis, dø snesevis af gange i starten, men bliv så god og vær blandt de første (millioner) i denne nye gamerbølge.

Resident Evil 2: Remake

PC, Xbox One, PlayStation 4

Resident Evil 2 skræmte næsten livet af mig, da jeg var teenager. Nu er spillets ​remake kommet på markedet for at afslutte, hvad originalen begyndte. Føj, hvor er det dog et modbydeligt spil, og nøj, hvor jeg knuselsker det.

»Resident Evil 2: Remake« er formentlig den stærkeste remake af et spil, der nogensinde er udgivet. Anbefalet til alle, der tør kæmpe mod zombier i en politistations trange korridorer. Fold sammen
Læs mere

Denne voldsomt ambitiøse remake kom på gaden medio januar, og jeg har siden brugt nogle af vinterens mørkeste timer på at overleve på Racoon Citys politistation under en altødelæggende zombie-1qaepidemi.

Modsat originalspillet fra 1998 består spillet ikke af fastlåste kameravinkler. I stedet følger man sin helt eller heltinde (der er i alt fire forskellige måder at spille historien på, hvoraf de to er låst op fra starten) lige bagfra, over skuldrene. Det giver den klaustrofobiske stemning et effektivt nøk opad. Hvor netop denne styreform fungerede fremragende i genreklassikeren »Resident Evil 4« fra 2004, så er stilen først i dette nye spillet blevet perfektioneret. At snige sig langsomt frem med sin lommelygte og sin pistol (der indeholder alt for få patroner) har aldrig føltes så virkeligt og så meget som at tage del i en overraskende god zombie-gyser.

Det stærkeste ved spillet er dog, at udviklerne fra Konami har bibeholdt den metodiske, langsomme og eftertænksomme spillestil fra originalen. Altså skal man bruge en del af sin tid på at løse gåder på den smukke men samtidig frygtindgydende politistation. En anden stor part af spiltiden går med at planlægge og udføre små ekskursioner til politistationens mere dystre og ufremkommelige afkroge for at finde lidt ammunition, bandager eller nye spor. Det betyder, at spillet i perioder er helt blottet for action for så pludselig at tæske én i solar plexus med en forrådnet knytnæve efterfulgt af et gennemborende bid i struben. Fordi den gamle, hardcore 90er-stil er bibeholdt (men samtidig forbedret) er »Resident Evil 2: Remake« et atypisk og krævende computerspil i forhold til mange af konkurrenterne på markedet. Og ikke mindst derfor, får det den varmeste anbefaling herfra.

Alto's Odyssey

Android, iOS

Det sidste spil, der skal anbefales i denne omgang er ikke fuldstændigt nyt men kom i App Store og Android-butikken i løbet af 2018. Det er dog stadig værd at fremhæve, da det kan blive den perfekte (og ikke mindst krævende) makker under de ledige stunder i livet, hvor man bare ikke lige har andet at tage sig til.

»Alto's Odyssey« er ikke bare smukt og eventyrligt, det er også simpelt at gå til, men utroligt svært at mestre. Fold sammen
Læs mere

Det gratis »Alto's Odyssey« er en fryd for både øjne og ører med sin simple og charmerende grafik, musik og lyd. I et smukt ørkenlandskab og gennem al slags vejr styrer man silhuetten af lille Alto, der bogstaveligt talt surfer på sandbakkerne i højt tempo. Her skal man med simple men præcise tryk på skærmen få ham til at hoppe, slå baglæns saltomortaler og undgå forhindringer. Dette er et af de spil, der lever op til klicheen om at være let at gå til men svært at mestre. Men mestre det bliver man nødt til, for »Alto's Odyssey« kaster hele tiden små nye udfordringer og belønninger i retningen af spilleren, og pludselig sidder man uhjælpeligt fast i dets spind.

Hvis du har lyst til at se, hvor simpelt og smukt og fyldestgørende et spildesign kan være, så hent straks »Alto's Odyssey« og surf ud over sandet i soldnedgangen.