Folketeatret fornyes for 36,5 millioner kroner

En stor ombygning af Folketeatret i København bliver indledt i foråret 2014. Det indebærer både en fornyet facade samt opgraderede foyerer.

I en stor ombygning får Folketeatret blandt andet ny facade. Illustration: Folketeatret Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et ønske om at gennemføre en ombygning af Folketeatret bliver nu realiseret. Midler fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal og Realdania gør det muligt at renovere Folketeatret i København. Projektet kommer til at koste 36,5 millioner kroner, og fokus er især på facade og publikumsforhold.

»Vi har haft et ønske om at åbne facaden op ud mod byrummet og gadebilledet, så teatret kan byde publikum velkommen. I dag er facaden meget lukket, og det første, man møder, når man kommer ind, er en mur. Det er meget lukket af for omgivelserne. Vi synes ikke, det virker venligt over for publikum og byen,« siger Folketeatrets bestyrelsesformand, Jytte Andersen.

Ifølge planerne bliver den nuværende grå facade erstattet af en mere transparent indgang. Teatrets to publikumsfoyerer vil undergå en større forvandling. Når ombygningen er færdig, vil publikummer kunne få skænket pausedrinks på 1. sal med udsigt til Nørregade. Desuden vil en ny trappe blive etableret fra stueniveauet til 1. sal.

»Vi vil ikke miste Folketeatrets sjæl. Teater skal se ud på en bestemt måde. Der skal være sæder, som man husker dem. Vi gør ikke noget ved selve teaterrummet. Det synes vi er smukt, og det vil påvirke sjælen i teatret. Det skal opgraderes, men også bevares som et traditionelt teater,« siger Jytte Andersen.

Byggeriet indledes i foråret 2014 og forventes færdiggjort i efteråret 2015. Teatret gennemfører sæson 2014/2015. Der bliver således tale om to byggefaser fra maj-oktober 2014 og igen fra april til september 2015.