Folkekære Claus Ryskjær er død

Arkivfoto fra 2016: Olsen Banden univers åbner på Nordisk Film. Dick Kaysø og Claus Ryskjær.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den populære danske skuespiller, Claus Ryskjær, er død, 71 år gammel. Det skriver Politiken.

Claus Ryskjær var i mange år et af de absolut største navne i den danske revyverden, og især samspillet med Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl, står som noget af det ypperste i dansk revykunst.. Trioen brillerede dels i den årlige Cirkusrevy og i flere komedier på især ABC Teatret på Frederiksberg.

Claus Ryskjær havde en evne til at få galskaben til at lyne i gummiansigtet på både morsom og effektfuld vis. Han debuterede i 1966 på Ungdommens Teater og fik sit helt store gennembrud som skuespiller i rollen som Nuser i ’Radiserne’. Mange vil også huske hans medvirken i teaterforestillinger som »Den grønne Elevator« og »Ægtemand på deltid«.

På TV huskes han fra tidligere lørdags-revyer som »Så gikk« og i serien Huset på Christianshavn, men også fra seriøse roller - blandt andet som Væselen i TV-serien »Edderkoppen.« Claus Ryskjær medvirkede også i en lang række film, blandt andet i flere af Olsen Banden-filmene og andre folkekomedier.

I de senere år af sit liv blev Claus Ryskjær ramt af sceneskræk, og han spillede sin sidste rolle på teatret i 2007,  »Rosenkrantz og Gyldenstjerne er døde« på Aveny Teatret.