Folk-festival rykker ind i Kongens Have

Komos er navnet på en ny festival, der vil give københavnerne folk-musik og øko-mad i en todages festival.

Folkeklubben bliver et af navnene på den nye Konos Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folk-musik og kvalitets-økomad. Det er kernen i en ny festival, som københavnerne kan opleve fra næste år til juni i Kongens Have under navnet Komos Festival.

Det er jo ellers ikke fordi, københavnerne står og savner tilbud om festivaler sommeren igennem, men folkene bag den nye festival mener alligevel, der er et hul i markedet, når det kommer til folk-musikken, og det er baggrund for den nye festival, der næste år er sat til 16.-17. juni og har undertitlen »Folk and Food in the Garden«.

Festivalen regner med 18 danske og internationale navne på to scener, og foreløbig er annonceret tre: Engelske »Passenger«, der er identisk med Mike Rosenberg, som tidligere på året udsendt albummet  »Young as the Morning Old as the Sea« og netop har spillet en udsolgt koncert i Store Vega. Danske »Folkeklubben«, der tidligere på efteråret udgav deres tredje plade, »Slå flint!« og spiller flittigt ud over det danske land, og endelig irske Dave Kings band, »Flogging Molly«, der godt nok har base i Los Angeles, men spiller keltisk inspirerede folk-rock i Pogues-traditionen.

Mad-delen på festivalen varetages af Kødbyens Mad & Marked, og der bliver med arrangørernes ord mulighede for at nyde »højkvalitets comfort food i græsset«.

Ordet »Komos« stammer fra det gamle Grækenland og betyder angiveligt gilde eller løssluppen offentligt optog, og det er jo altid godt. Billetter til to-dages festivalen koster måneden ud 500 kroner, hvorefter de stiger til 665 kroner. Læs mere på www.konos.dk.