Første fire episoder af ny Game of Thrones-sæson lækket før tid

Dagen for den hypede premiere på femte sæson af Game of Thrones er endelig kommet. Men allerede lørdag kunne fans se de første fire afsnit på internettet.

Foto: Helen Sloan/HBO . Lena Headey som Cersei Lannister og Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister.
Læs mere
Fold sammen

Fans verden over har ventet i spænding på det storhypede gensyn med Game of Thrones. Første afsnit af længe ventede femte sæson har premiere på HBO Nordic i dag, og op imod 10.000 fans står parat til CPH PIXs visning på et stort lærred i Østre Anlæg.

Men et læk kan have taget toppen af spændingen. Ifølge internetmediet Mashable har internetpirater nemlig allerede lagt de fire første afsnit på internettet, så de fra lørdag aften kunne downloades ulovligt på flere fildelings-sider.

Lækket stammer tilsyneladende fra en "screener", som dele af pressen har modtaget af HBO forud for premieren, skriver Mashable.

Game of Thrones-produceren Greg Spence udtrykte sin bekymring for  et eventuelt læk for blot en uge siden, og Game of Thrones er da også verdens mest piratkopierede tv-serie.

HBO Nordic ønsker ikke at udtale sig om ulovlig piratkopiering, oplyser Tom Nielsen, der er Vice President hos HBO Nordic PR.

Han understreger dog, at grundkonceptet på HBO ikke gør det muligt at lægge alle Game of Thrones-afsnit ud på samme tid, som det eksempelvis sker på Netflix. Hvor Netflix er en streamingtjeneste, er HBO-konceptet bygget som kabel-tv, som man kender det fra den helt almindelige flimmerkasse.

Derfor er da altså ikke andet at gøre for de lovlydige Game of Thrones-fans end at følge med uge for uge.