Fly nødlandet: Kendt rapper ramt af epilepsi

Den Grammy-vindende rapper Lil Wayne er epileptiker og blev mandag ramt af to anfald, som gjorde, at han måtte hastes på hospitalet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

. Mandag blev Lil Wayne ramt af flere epilepsianfald, mens han var passager i sit privatfly, som foretog to nødlandinger for at haste rapperen på hospitalet.

Det bekræfter musikerens talsmand, Derek Sherron, efter flere forlydender om situationen, hvor flyet med rapperen om bord nødlandede to gange i Omaha, Nebraska, under sin oprindelige rute fra Milwaukee i Wisconsin til Californien.

Den 33-årige Grammy-vinder blev ramt af to anfald, og efter første anfald blev rapperen tilset af paramedicinere, men da flyet lettede igen, blev Lil Wayne endnu en gang ramt, hvorfor han efterfølgende måtte indlægges.

Efter at være blevet tilset af sine egne læger er hans tilstand nu stabil, og han er ved godt mod, skriver Sherron i en mail til nyhedsbureauet Reuters.

- Han takker sine fans for deres evige støtte, bønner og ønsker om god bedring, tilføjer talsmanden kortfattet.

Efter et anfald i 2013, hvor Lil Wayne blev indlagt i en længere periode, stod han senere frem og fortalte om den neurologiske sygdom, som for rapperens vedkommende bliver udløst af stress, overbelastning og manglende hvile.

- Jeg er epileptiker og kan nogle gange blive ramt af anfald. Det har ikke været mit første, anden, tredje, fjerde, femte, sjette eller syvende anfald - jeg har været ramt mange gange, sagde han i et interview med radiostationen Power 106 ifølge magasinet People.

- Jeg har haft tre anfald lige efter hinanden, og under det tredje faldt min puls med 30 procent. Jeg kunne have været død af det. Det er meget alvorligt.

Lil Wayne, der bærer det borgerlige navn Dwayne Michael Carter og er far til fire, blev en del af pladeselskabet Cash Money Record som blot niårig.

Siden har han storhittet blandt andet med nummeret "Swagga Like Us" og pladen "Tha Carter III".

/ritzau/FOKUS