Flere midlertidige studieboliger måske på vej

DSB udbyder et areal på 5.500 kvadratmeter på Vesterbro. Her skal midlertidige studieboliger være med til at skabe liv på et værkstedsareal.

Arkitekt Bjarke Ingels (BIG) og CEO Kim Loudrup (Urban Rigger) viste nye ungdomsboliger frem for pressen ved Refshaleøen 19. september 2016. Her »Urban Rigger«, som er boliger bestående af containere, der ligger ude ved vandet.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

For nogle år siden blev det muligt at bo ved - og på - vandet som studerende. Urban Rigger og Copenhagen Village hedder to midlertidige boligtidbud ved Refshaleøen. Netop nu er markedet for studieboliger igen glødende varmt, og prognoserne taler deres tydeligt sprog. Ikke færre end 17.000 18-29 årige forventes frem til 2027 at bosætte sig i København.

Derfor er endnu en midlertidig løsning på vej. Det sker efter, at DSB har udbudt et grønt areal på 5.500 kvadratmeter til netop det formål, skriver Byens Ejendom. Arealet ligger i yderkanten af DSBs værkstedsarealer på Vesterbro, og DSB håber at kunne etablere 80 til 100 to-værelsesboliger. Hvordan boligerne skal se ud, afhænger af hvilke bud, der kommer ind.

»Vi forventer, at de studerende sammen med en kommende midlertidig skole vil kunne skabe en god stemning i arealerne, hvor mange børn og studerende vil have deres daglige gang. DSB Ejendomme arbejder i øjeblikket på at få flere arealer i det område af Otto Busses Vej i spil med midlertidige udlejninger, og vi er allerede i dialog med et par stykker,« siger underdirektør Jes Transbøl ifølge Byens Ejendom.

Det er den nye planlov, der gør det muligt at etablere midlertidige boliger til studerende i op til 10 år inden for den eksisterende lokalplan. Den seneste kommuneplan i København har desuden gjort det nemmere at etablere nye ungdomsboliger.

Netop nu kan interesserede komme med bud på, hvordan ungdomsboligerne kan være med til at »skabe et attraktivt miljø i området.«