Fjerde sæson af »The Crown« lander til efteråret

Olivia Colman vender igen tilbage i rollen som dronning Elizabeth II, når Netflixs successerie, »The Crown«, returnerer med en fjerde sæson til efteråret.

Det er igen med Olivia Colman i rollen som dronning Elizabeth II, når fjerde sæson af »The Crown« får premiere 15. november. Fold sammen
Læs mere
Foto: Des Willie/Netflix/Ritzau Scanpix

Kun ét år har de ivrige »The Crown«-fans skulle vente for endnu engang at se historien om det britiske kongehus folde sig ud på skærmen.

Den nyeste teaser for fjerde sæson af den succesfulde serie afslører, at serien allerede får premiere på Netflix 15. november i år.

Den nye sæson byder både på et møde med den tidligere premierminister Margaret Thatcher, der skal spilles af Gillian Anderson (»X-Files« og »Sex Education«), og prinsesse Diana, der skal spilles af den australske skuespiller Elizabeth Debicki (»The Great Gatsby« og »Guardians of the Galaxy Vol. 2«).

»Prinsesse Dianas ånd, hendes ord og handlinger lever i mange menneskers hjerter. Det er et stort privilegium og en ære for mig at være med i denne mesterlige serie, som jeg selv har været afhængig af siden første episode,« lyder det fra Elizabeth Debicki om rollen.

I de tre første sæsoner har seerne fået et indblik i den kongelige families liv, den unge dronning Elizabeths vanskeligheder ved at tilpasse sig rollen som monark, hendes bryllup, ægteskab og ægteskabelige kriser samt en række kongelige skandaler, blandt andet Profumo-affæren.

Det er forventet, at de sidste to sæsoner af serien vil skildre perioden fra 1990erne og begyndelsen af nullerne og dermed føre serien om det skandaleombruste britiske kongehus ind i begyndelsen af det 21. århundrede.

Foreløbig er der udsendt tre sæsoner af »The Crown«, som ifølge Netflix er blevet set af 73 millioner husstande over hele verden og dermed er blevet et globalt kulturfænomen.

The Crown« fik premiere i 2016 og skildrer den historiske udvikling i det britiske kongehus. I takt med at karaktererne bliver ældre, bliver skuespillerne udskiftet. Imelda Staunton (»Harry Potter og Fønixordenen« og »Shakespear in Love«) overtager tronen fra Olivia Colman, når hun i femte og sjette sæson skal portrættere Dronningen. Selv overtog Colman rollen fra Claire Foy.

Sjette sæson bliver den sidste sæson i serien.