Firserhittet, der aldrig dør: »Wicked Game« indtager hitliste efter cover i talentshow

Chris Isaaks 30 år gamle »Wicked Game« er et af 80ernes mest ikoniske hits og har været med i en lang række film og TV-serier. Nu er nummeret tilbage på hitlisterne efter et cover i den amerikanske udgave af TV-showet »The Voice«.

Chris Isaaks hit »Wicked Game« fra 1989 blev først et hit, da det var med i David Lynch-filmen »Wild At Heart«. Nu har det indtaget hitlisterne i USA efter et cover i »The Voice«. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUAN FRANCISCO MORENO

De fleste, der er over 35 år, kan huske Chris Isaaks længselsfulde gennembrudshit »Wicked Game« fra 1989 og ikke mindst den ikoniske sort-hvide musikvideo med en ung, afklædt Helena Christensen, der smyger sig i vandkanten på en strand på Hawaii.

Nummeret udkom i 1989, men blev først et hit, efter det var med i David Lynch-filmen »Wild At Heart« med Laura Dern og en ung Nicolas Cage.

(Artiklen fortsætter efter videoen)

Nu har det 30 år gamle hit fået et overraskende comeback og indtaget toppen af Billboards rock-hitliste, efter sangerinden Cali Wilson fremførte en coverversion af nummeret i den amerikanske udgave af talentshowet »The Voice«. Hør coveret her.

Da »Wicked Game« slog igennem i starten af 1991, lå det på andenpladsen på hitlisten for alternativ musik og nummer 10 på rockhitlisten. Så det er første gang, nummeret indtager førstepladsen.

Verdens mest sexede sang

»Wicked Game« har for længst indskrevet sig som en klassiker i pophistorien. Det britiske Dazed Magazine har betegnet nummeret som en af popmusikkens mest indflydelsesrige kærlighedssange, og det har været med i en lang række film og TV-serier som Beverly Hills 90210 og Friends (det afsnit, hvor Rachel og Ross er sammen første gang).

Da nummeret fyldte 25 år i 2016 skrev musiksitet Stereogum:
»Det er et af de særlige hits, der fra begyndelsen var adskilt fra tid og sted, hvilket giver det et særligt eftermæle. Du kan høre det i dag igen og igen, men det lyder stadig nyt, uden at det minder om en bestemt æra.«

Stereogum om Chris Isaaks hit »Wicked Game«

»Det er et af de særlige hits, der fra begyndelsen var adskilt fra tid og sted, hvilket giver det et særligt eftermæle.«


I dag er »Wicked Game« blevet større end Chris Isaak. Og nummeret bliver ved med at spøge i popkulturen. Igennem tiden har så forskellige kunstnere som Tori Amos, R.E.M., Mac DeMarco, den klassiske vokalgruppe Il Divo og det finske gothrockband HIM lavet covers af nummeret, ligesom danske Trentemøller har lavet et remix af det.

Og da traileren til sjette sæson af »Game of Thrones« ramte internettet i 2016, indeholdt den sangeren James Vincent McMorrows cover af hittet.

I oktober inviterede popikonet Lana Del Rey, der er meget inspireret af Chris Isaaks univers, ham med på scenen under en koncert i Los Angeles for at synge »Wicked Game« med hende. Hun introducerede nummeret med ordene:

»Jeg ved ikke, om jeg kan synge denne sang ligeså smukt som ham. Vi kan ikke være midt i Hollywood uden at høre den mest sexede sang nogensinde.«