Fine anmeldelser til Susanne Bier i USA

»Things we lost in the fire« med Halle Berry og Benicio del Toro får ros for godt skuespil, men billetsalget skuffer.

Susanne Bier har fået gode grunde til at grine - hendes nye film får ros, men den sælger ikke så mange billetter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Scanpix

HOLLYWOOD. Susanne Biers første forsøg med en Hollywood-produktion, dramaet »Things We Lost in the Fire« med stjernerne Halle Berry og Benicio del Toro i hovedroller, får fine anmeldelser i amerikanske aviser, men har solgt færre billetter end forventet.

De fleste avisanmeldere vurderer filmen som en sentimental, men også seriøs film, og flere sammenligner filmen med Biers danske film.

»Filmen gør indtryk. Det viser hvor god filmen er, at selv den mest hårdkogte tilskuer vil blive bevæget af den, uden at hade sig selv for det næste morgen,« skriver Miami Herald.

The New York Observer roser Halle Berry, som kalder filmen hendes bedste rolle siden hendes oscarbelønnede »Monsters Ball«, men især Beneficio del Toro som »brilliant« i rollen som en narkoman under afvænning.

Andre aviser, der roser Susanne Bier er Philadephia Daily Star, der skriver at det virker som om »Dogme-instruktøren har moret sig med at lave film med Hollywoods ressourcer«

Kritik
Der er dog også kritik: Avisen The Toronto Star mener, at Susanne Biers film ville have være blevet bedre, hvis den var blevet indspillet i Danmark.

Filmen havde premiere fredag i 1.142 biografer i USA. Filmselskabet DreamWorks, der har produceret filmen, erkender, at billetsalget ikke så ud til at indfri forventningerne.

Søndag havde knap 230.000 set filmen, beregnet ud fra en forventet omsætning på 1,6 mio. dollar. Selskabet havde før premieren kalkuleret med, at »Things We Lost in the Fire« ville indspille tre - fire mio. i løbet af weekenden.

»Ikke en block buster«
»DreamWorks har sagt til mig, at de allerede betragter filmen som en succes«, fortæller Susanne Bier til Ritzau.

Det er nemlig en film, som appellerer til et andet publikum end dem, der går efter de store »block bustere«, og derfor satser selskabet på, at den efter mund-til-mund metoden alligevel vil tiltrække et stort publikum.

Filmen har Halle Berry og Benicio del Toro i hovedrollerne, og den får dansk premiere i januar.