Find din Game of Thrones-karakter gennem ørerne

Game of Thrones-samarbejde med Spotify opfordrer til at finde sin indre seriefigur.

Så kører Game of Thrones sjette sæson for fulde intriger, og der er ikke den platform, der ikke er inde over for at være med på bølgen, når verdens mest streamede (og ulovligt downloadede) serie kører hen over TV- og computerskærme.

Også Spotify har indgået et samarbejde med selskabet HBO, der står bag serien. Find din Game of Thrones-karakter ud fra dine musikalske valg og få så en playliste, der passer ind i det, lyder tilbuddet. Prøv det her.

Da overtegnede prøvede sig frem endte jeg som musikalsk ledsager til Jorah Mormont - med slagordet »Læg et sværd i min hånd, og jeg vil bevise mit værd« - den lidt sørgelige eks-ridder, der vil gøre alt for Danaerys Targaryen. Men hvad kan man forvente, når ens musik slår ud i næsten lige dele folk-rock, rockabilly og outlaw-country - altså ifølge Spotifys definitioner.

Men sværd eller ej - playlisten fejler ikke noget. Det gør den nye sæson af Game of Thrones så heller ikke ifølge flertallet af anmeldere, hvor det samlede anmeldersite RottenTomatoes nu er nået op på 89 procent positive anmeldelser af første afsnit af sjette sæson, der gik i luften natten til mandag.

En lancering, der var ganske tydelig på telenetværkene - i hvertfald hos Telia.  Herfra konstaterer man, at trafikken klokken 03:00, da afsnittet blev frigivet, var mere end 3,5 gange så høj som sidste mandag, så en del fans har åbenbart holdt sig vågen for at være klar til det nyeste slag om tronen i  Westeros. Den samlede trafik til HBO i hele døgnet blev mere end fordoblet i forhold til ugen før, skriver Telia i en pressemeddelelse.

På de sociale netværk er der allerede gang i diskussionerne om udviklingen i de næste afsnit. Nogle har endda tyet til ekstremme metoder for at kigge ud i fremtiden: