Find det fine testel frem og stiv overlæben af – der er mere »Downton Abbey« på vej

Til jul kommer der en opfølger til »Downton Abbey«-filmen fra 2019. Ifølge filmens producent vil filmen blive en perfekt modgift til et frygteligt år.

Maggie Smith som Violet Crawleys. Hendes underspillede sarkasme vender tilbage til det store lærred. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden året er omme, inviterer lord og lady Grantham på ny indenfor på slottet.

Til jul kommer der nemlig en opfølger til »Downton Abbey«-filmen fra 2019 og til tv-serien af samme navn, der blev sendt første gang fra 2010 til 2015. Det skriver Variety.

Tv-serien og filmene handler som bekendt om en aristokratisk engelsk familie og dennes tjenestefolk i første halvdel af det 20. århundrede. Den første film solgte tæt på 300.000 biografbilletter i Danmark, fremgår det af Danmarks Statistik.

Seriens vanlige cast får selskab af flere nye skuespillere, blandt andre Dominic West, der er kendt fra tv-serien »The Wire« og som Noah i »The Affair«. Derudover vil også Laura Haddock, Hugh Dancy og Nathalie Baye være at finde på rollelisten i det »stærkt romantiserede blik på det gode gamle engelske klassesystem, tilsat en portion ejendomsmisundelse«, som Variety beskriver serien.

Det bliver endnu engang skaberen af »Downton Abbey«, Julian Fellowes, der skal skrive manuskriptet, så faste seere kan formentlig føle sig trygge ved, at alt vil være, som det plejer at være.

(Hvad angår ejendomsmisundelse, bør man nok tænke to gange, før man ønsker sig at eje Highclere Castle, der er virkelighedens Downton Abbey, for da Berlingske var på besøg, regnede det indenfor i det gamle slot.)

Den første film handlede om, at kongen og dronningen kom på besøg på slottet, men ifølge Variety står det endnu ikke klart, hvad toeren skal have som omdrejningspunkt.

Gareth Neame, der er filmens producent, siger til Variety, at filmen efter hans vurdering bliver det perfekte modstykke til alt det frygtelige, der er sket:

»Efter et meget udfordrende år, hvor så mange af os blev adskilt fra vores familie og venner, er det en kæmpe trøst at tænke på, at der er bedre tider i vente, og at vi til jul vil blive genforenet med de elskede karakterer i »Downton Abbey«,« siger han.

Vil man se eller gense tv-serien, kan den streames hos Amazon Prime, ligesom både filmen og serien kan lejes flere steder.