Filmstjerners død giver dokumentarfilm ny og ildevarslende betydning

En dokumentarfilm om mor-datter-forholdet mellem afdøde Debbie Reynolds og Carrie Fisher vil blive vist på HBO til maj.

Debbie Reynolds (tv) og Carrie Fisher døde en dag inden for hinanden.
Læs mere
Fold sammen

Scener fra en kommende dokumentarfilm om mor-datter-forholdet mellem filmstjernerne Carrie Fisher og Debbie Reynolds har fået en ny og ildevarslende betydning, efter at parret i denne uge døde med blot en dags mellemrum, skriver amerikanske filmreportere, der har set filmen »Bright Lights: Starring Carrie Fisher og Debbie Reynolds«.

Filmen vil ifølge websiden Heavy blive vist på streamingtjenesten HBO til maj og indeholder scener, som uden at kamuflere viser, hvilke helbredsproblemer begge kvinder måtte slås med i deres sidste leveår.

Carrie Fisher var 60 år gammel, da hun døde af hjertestop 27. december. Hendes mor, filmstjernen og sangeren Debbie Reynolds, døde dagen efter.

Ifølge The Hollywood Reporter indeholder filmen blandt andet en sekvens, hvor Debbie Reynolds på grund af af sin fysiske skrøbelighed forsøger at aflyse et show i Las Vegas. Hun ender med at gennemføre sin optræden, men må bruge en handicap-scooter for at komme til koncerthuset, maskeret for det ventende publikum foran bygningen.

Samme episode betyder, at Debbie Reynolds datter, Carrie Fisher, får et manisk-depressivt anfald, der også er med i filmen. Carrie Fisher får dog også demonstreret sin berømte humor, da hun taler med sin træner om sine vægtproblemer.

»Hvis man dør, mens man er tyk, bliver man så et tykt spøgelse, eller får man en mere flatterende figur?« spørger hun.

Filmen viser også, at forholdet mellem Carrie Fisher og Debbie Reynolds var blevet betydeligt varmere siden Carrie Fishers unge år, da skuespilleren kæmpede med misbrugsproblemer.

Carrie Fisher slog igennem som skuespiller i George Lucas’ »Star Wars«, men fik efterfølgende en karriere som forfatter af manuskripter og flere selvbiografier. I romanen »Postcards from the Edge« fra 1987 skildrede Carrie Fisher det betændte forhold mellem sig selv og sin mor, og Fisher skrev tillige et standup-show, der viste bagsiden af livet som barn af et af Hollywoods mest kendte celebritypar, Debbie Reynolds og Eddie Fisher.

Ifølge Heavy.com har »Bright Lights« premiere på HBO 17. maj.