Filmstjernen Robin Williams er død

Den amerikanske filmstjerne Robin Williams er blevet fundet død i sit hjem. Han blev 63 år gammel.

Den Oscar-vindende skuespiller og komiker Robin Williams blev fundet død i nat, dansk tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIZIANA FABI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Den amerikanske skuespiller Robin Williams, der er kendt fra et utal af film som »Døde Poeters Klub«, »Good Will Hunting«, »Good Morning, Vietnam« og »Mrs. Doubtfire«, er død. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 63-årige skuespiller blev ifølge nyhedsbureauet fundet død i sit hjem i det nordlige Californien i USA, og politiet efterforsker årsagen til hans død. Flere medier skriver, at det bliver undersøgt, om han begik selvmord.

Skuespillerens pressetalsmand, Mara Buxbaum, siger til CNN, at Robin Williams på det seneste »har kæmpet med svære depressioner«

»Dette er et tragisk og pludseligt tab,« siger Mara Buxbaum.

Robin Williams hustru, Susan Schneider, udtaler i en skriftlig erklæring:

»Denne morgen mistede jeg min mand og min bedste ven, mens verden har mistet en af sine mest elskede kunstnere og smukkeste mennesker. Jeg er fuldstændig knust«.

Også den amerikanske præsident, Barack Obama, er blevet berørt af skuespillerens død og udtrykker sin medfølelse over for hans familie og venner. Præsidenten henviser i en erklæring til skuespillerens mange roller gennem tiden:

»Robin Williams var en pilot, en læge, en ånd, en barnepige, en præsident, en professor, en Peter Pan og alt imellem, Men han var en ener«.

Instruktøren Steven Spielberg, der blandt andet instruerede filmen »Hook«, som Robin Williams spillede med i tilbage i 1991, udtaler i en erklæring, at Robin Williams »var et tordenvejr af et komisk geni, og vores latter var den torden, der holdt ham oppe. Han var en kammerat, og jeg kan ikke tro på, at han er væk«.

I 1998 vandt skuespilleren en Oscar for bedste mandlige birolle for sin præstation i filmen »Good Will Hunting«.

Han har desuden vundet flere Golden Globes og Emmy-priser.

TV: Robin Williams: Her er film-scenerne vi aldrig glemmer