Filmskoleelever ønsker ny rektor

Der er behov for ny energi på Den Danske Filmskole, lyder det fra eleverne, der for første gang anbefaler, at rektor Poul Nesgaard bliver udskiftet.

Poul Nesgaard har i 21 år været leder af Den Danske Filmskole. Foto: Anders Kristensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En voksende kritik i filmbranchen af Den Danske Filmskolens rektor gennem 21 år, den 61-årige Poul Nesgaard, har nu bredt sig til skolens elever, der overfor for filmbladet Ekko for første gang offentligt anbefaler overfor Kulturministeriets ansættelsesudvalg, at rektoren bliver skiftet ud.

”Vi håber, at der kommer en ny rektor! Det gør vi, fordi vi oplever et kæmpe behov for ny energi på skolen. Det er tydeligt at mærke, at den samme ledelse har siddet der i snart et kvart århundrede,” siger producerelev Lina Flint til Ekko, der taler på vegne af størstedelen af eleverne med opbakning fra elevrådet.

”En kunstskole skal være i rivende udvikling og følge med virkeligheden, og det er ikke den oplevelse, vi har af Filmskolen. Vi oplever, at der er brug for et sæt nye øjne i ledelsen, der kan kigge på alt det gode eksisterende og puste nyt liv og initiativ i rammerne.”

Også tidligere elever er enige i kritikken, og mener at filmskolen har et uudnyttet potentiale. Producerne Julie Waltersdorph Hansen og Per Damgaard, der i sommer gik ud af Filmskolen, mener at skolens ledelse mangler den fornødne energi og er for bureaukratisk.

”Unge kunstnere kommer med en masse energi og fandenivoldskhed, men som elev støder man mod en mur af rutiner og bureaukrati. Vi savner ledelsens energi,” siger Julie Waltersdorph Hansen til Ekko.

”Der er en stor talentmasse i dansk film – i særdeleshed fra Filmskolen. Men hvis Poul Nesgaard bliver forlænget, og der sidder en rektor i – jeg kan næsten ikke få det over mine læber – et kvart århundrede, så vil det tære på talentmassen. En indgroet bureaukratisk ledelse på Filmskolen er ikke det, dansk film har brug for lige nu.”

Overfor Berlingske afviser Poul Nesgaard at kommentere kritikken.

“Jeg er i en ansøgningsfase, så det ville være helt forkert,” siger han.