Filmserie fortsætter efter syv års pause

Landet bag klædeskabet dukker op i en fjerde filmatisering i rækken af C.S. Lewis' »Narnia-fortællinger.«

Joe Johnston der har instrueret en række store biografhit som »Jumanji« til »Captain America: The first Avenger« skal stå bag fortsættelsen på Narnia-filmene.
Læs mere
Fold sammen

Den succesfulde filmserie der bygger på C.S. Lewis børnebøger om sagnlandet Narnia fortsætter efter en pause på syv år, skriver filmbranchebladet Variety.

Filmatiseringen af de syv bøger i C.S. Lewis’ fortælling om Narnia får nu en fortsættelse efter den syv års-pause, der fulgte efter den tredje og foreløbigt sidste film i serien.

Det bliver instruktøren Joe Johnston, der skal fortsætte serien, hvoraf den førstekommende film får titlen »Narnia; The Silver Chair«. Joe Johnston har blandt andet instrueret »Captain America: The First Avenger«, der også indgår i en række af film om superheltegruppen The Avengers. Manuskriptforfatteren David Magee skal skrive manuskriptet efter C.S. Lewis forlæg, og en af C.S. Lewis’ to stedsønner, den i dag 71-årige Douglas Gresham, er medproducer på filmen, der udsendes af TriStar Pictures.

»Joe er en vidunderlig historiefortæller, som både kan arbejde de store film-franchises og små karakterdrevne film. Da C.S. Lewis’ historie er ikonisk og episk, men også personlig og følelsesladet, og derfor er han det perfekte valg til at bringe »The Silver Chair« til filmlærredet,« siger Gordon Gresham til Variety.

De tre hidtidige film i Narnia-serien »Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet« fra 2005, »Narnia: Prins Caspian« (2008) og »Morgenvandrerens rejse« fra 2010 indtjente over ti milliarder danske kroner, og bogserien på i alt syv bøger har sammenlagt solgt over 100 millioner eksemplarer i 50 forskellige lande.