Filmredaktør: Her er alle de premierer, du kan glæde dig til på Netflix, HBO og Viaplay i maj

Netflix, HBO Nordic og Viaplay har alle seværdige premierer på vej i maj.

Brad Pitt Spiller amerikansk general i Afghanistan i »War Machine« der har premiere på Netflix i maj. Fold sammen
Læs mere

Der er en række af stjerner i streamingtjenesten Netflix kulsorte krigsfortælling “War Machine”, hvori Brad Pitt spiller  karismatiske firestjernede general Stanley McChrystal, der havde kommandoen over NATOs styrker i Afghanistan indtil han blev frataget posten som følge af en journalists afsløringer. Filmen der også har Tilda Swinton og Ben Kingsley har dansk Netflix-premiere den 26. maj.

Netflix har maj-premierer på en række sæsoner af velkendte serier, såsom “House of Cards” der begynder sin femte sæson den 30. maj, “Bloodline” begynder sin tredje sæson den 26. maj, “Sherlock” sæson 4 begynder den 15. maj, “Master of None” kommer med anden sæson 12. Maj.

»In the shadow of Iris« har premeire 1. maj, og er en fransk Netflix-film fortæller historien om Iris, der bliver bortført under et ophold i Paris. På filmsitet imdb.com bliver dens gådefulde intrige anbefalet som “hitchcockian”, og hovedforfatteren Andrew Bovell er ihvertfald en erfaren herre der blandt andet har skrevet den intense Mel Gibson-film“Edge of Darkness”.

Endelig har jeg fået anbefalet ungdomsserien “13 reasons why”, der havde premiere den 31. Marts på Netflix. Serien bygger på en bestseller roman af Jay Asher, og skulle give et uhyggeligt indblik i digitalt mobberi, da årsagerne til en ung selvmorders død bliver oprullet i tilbageblik på hendes liv.

HBO Nordic

Jeg er nok nødt til at gense de to første sæsoner for at komme i den rette stemning, men den store serienyhed i maj bliver premieren på den tredje sæson af David Lynch’ kultserie “Twin peaks” - der på sin vis er alle gode TV-seriers oldefar. Serien får snigpremiere ved filmfestivalen i Cannes i næste måned, hvor jeg er så heldig at kunne se den, men alle andre kan se den på HBO Nordic den 22. maj. Så må vi se om uglerne stadig ikke er, som de bør være.

Viaplay

Seth Rogen havde ikke en heldig hånd med sin filmversion af TV-serien “The Green Hornet”, men hans serieversion af tegneserien “Preacher” får fine anmeldelser på Rotten Tomatoes. Serien er baseret på DC Comics-tegneserien af samme navn, og består af 10 afsnit som nu kan ses på Viaplay. Den handler om Texas-præsten Jesse Custer, der bliver besat af en dæmon. Det tvinger ham ud på landevejene i en søgen efter Gud, og undervejs møder han alt fra engle, dæmoner og seriemordere.

NETFLIX alle premierer:

House of cards (sæson 5) 30. maj

Master of none (sæson 2) 12. maj

Bloodline (sæson 3) 26. maj

Unbreakable Kimmy Schmidt (sæson 3) 19. maj

Anne with an E (sæson 1) 12. maj

Sense8 (sæson 2) 5. Maj

War Machine (filmpremiere 26. maj)

In the shadow of Iris (filmpremiere 1. maj)

Handsome : A Netflix mystery (filmpremiere movie 5. maj)

Blame (filmpremiere 20. maj)

HBO Nordic:

Outlander (sæson 1-2) 1. maj

Aftermath 1. maj

Warning this drug may kill you 2. maj

Mommy Dead and dearest 16. maj

1993 (sæson 2) 17. maj

12 monkeys (sæson 3) 20. maj

Casual (sæson 3) 20. maj

Wizard of Lies 21. maj

Twin Peaks (sæson 3) 22. maj

VIAPLAY:

Preacher (sæson 1) 23. maj

Powers (sæson 2) 31. maj