Filmperler får egen streamingtjeneste i Danmark

Det er ikke svært at finde Holllywood-film på nettet. Men der mangler en filmtjeneste for alternative kvalitetsfilm, mener folkene bag et nyt dansk filmtilbud.

En ny dansk filmtjeneste vil gerne præsentere seerne for kvalitetsfilm som den tyske »Toni Erdmann« fra sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR /Komplizen Film
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor går man hen, hvis man er til andet end Hollywood-blockbustere og måske ikke har tid til at gå i biografen?

Der er kommet et hav af forskellige filmtjenester herhjemme de seneste år. Men der mangler én for folk, der er til mere alterrnative udenlandske film i den såkaldte arthouse kategori. Det mener folkene bag Filmlounge, en nyfilmtjeneste, der går i luften inden for et par måneder.

»Vi ser blandt andet et potentiale i de kulturelt interesserede, som måske ikke har så meget tid til at gå i biografen, fordi de har små børn og passer et travlt job, men gerne vil følge med i filmudbuddet. Dem håber vi at kunne ramme,« siger den ene af de tre initiativtagere, Pernille Munk Skydsgaard til Mediawatch.

Hun har en årelang karriere i Det Danske Filminstitut bag sig og nu arbejder med indkøb af rettigheder.

Konceptet for Filmlounge bliver, at brugerne betaler pr. film. Det er altså ikke en abonnementsordning som f.eks. Netflix og HBO Nordic. Prisen på filmene varierer, men kommer til at ligge mellem 19 og 49 kr. I modsætning til indholdet på de  filmtjenester som Blockbuster og Itunes bliver de store Hollywood-film ikke en del af Filmlounges tilbud.

»Jeg har en drøm om at gøre de fantastiske filmperler brede. Og det er muligt. Hvis man tager »Toni Erdmann« (tysk film fra 2016, red.), så blev den set af over 100.000 mennesker i danske biografer. Jeg vil gerne tage kvalitetsfilm og brede dem ud,« siger Pernille Munk Skydsgaard og fortæller, til Mediawatch, at ideen er udsprunget af et behov, hun selv har følt.

»Jeg har tit været lidt frustreret over ikke at kunne finde film på forskellige tjenester. Derudover kan det være svært at huske, hvilke film man ikke fik set, da de gik i biografen. Filmene går kortere og kortere tid i biograferne, og så går der typisk tre-fire måneder, før de må sælges eller udlejes digitalt. Og så har man glemt, hvilke film man gerne ville se, men ikke fik set. Det behov håber vi at kunne dække med Filmlounge.«

Folkene bag Filmlounge er endnu ikke klar til at præsentere konkrete titler på film, men regner med, at brugerne kort efter lanceringen skal kunne vælge mellem 300-500 film. På sigt flere.