Filmikon drak en flaske vodka om dagen

»Interstellar«-stjernen Michael Caine giver sin kone æren for, at han ikke har drukket sig selv ihjel.

Michael Caine Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MAC DOUGALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Det er ikke til at se på den Oscar-vindende stjerne Sir Michael Caine, men den 82-årige skuespiller har været så langt ude, at han i dag ikke er i tvivl om, at han kunne have drukket sig selv ihjel. Heldigvis mødte han Shakira Baksh, som siden 1973 har været hans kone, og det blev skuespillerens redning.

- Jeg plejede at drikke en flaske vodka om dagen, og så røg jeg også flere pakker cigaretter om dagen, fortæller han uden omsvøb til Radio Times ifølge The Telegraph og hylder i samme ombæring sin kone.

- Uden hende ville jeg have været død for længe siden. Jeg ville sandsynligvis have drukket mig selv ihjel.

Sir Michael Caine har haft store roller i en lang række af Christopher Nolans filmiske mesterværker, blandt andet science fiction-dramaet "Inception", Oscar-braget "Interstellar" og tre Batman-film.

Den succesfulde skuespiller fortæller i interviewet, at han ikke drak, fordi han var ulykkelig. Han drak, fordi han var stresset.

- Jeg havde en masse tanker om "Kan jeg nu få en rolle i en ny film? Hvordan skal jeg spille denne her rolle? Hvordan skal jeg kunne huske alle de replikker? Jeg skal op klokken seks i morgen tidlig, jeg håber virkelig, vækkeuret virker", husker det 82-årige filmikon.

- Der var altid en masse at stresse over. Men jeg faldt ned, da jeg mødte Shakira. Hun er min fortrolige. Jeg fortæller hende alt. Jeg var berømt, da jeg mødte hende, men jeg var aldrig kommet så langt uden hende, forklarer han.

Sir Michael Caine så Shakira Baksh for første gang i en reklame i 1971. Han brugte sine kontakter i branchen til at finde frem til kvinden, som var den smukkeste, han nogensinde havde set. Sammen har de datteren Natasha Caine.

Skuespilleren har tidligere været gift med Patricia Haines, som han fik Dominique Caine med.

/ritzau/FOKUS