Film-producer: Hollywood vrimler med pædofile

"An Open Secret" udstiller Hollywoods udnyttelse af unge, håbefulde skuespillere. Og filmen viser kun toppen af isbjerget, hævder produceren bag dokumentaren.

»An Open Secret« er instrueret af Oscar-vindende Amy Berg. PR-foto Fold sammen
Læs mere

CANNES: Der var ikke mangel på materiale til Amy Bergs omstridte dokumentar »An Open Secret«, der brandes som »Filmen Hollywood ikke ønsker, du skal se«.

Det fortæller producer Gabe Hoffman, der har været med helt fra researchens begyndelse.

»Vi ville have haft nok til at lave fem film. Helt bogstaveligt havde vi to fulde mapper med historier. Det var helt enormt,« siger Hoffman, der er i Cannes sammen med en del af »An Open Secret«-holdet for at promovere filmen.

»Vi kunne kun arbejde videre med dem, der var villige til at stå frem med deres ansigt på en skærm. Og det er kun toppen af isbjerget, der er villige til at gøre det,« siger Hoffman til Berlingske.

Dokumentaren udstiller en gruppe magtfulde Hollywood-spidsers seksuelle misbrug af mindreårige, som drømmer om en karriere i underholdningsbranchen. Fem tidligere barneskuespillere står frem og fortæller deres historie om, hvordan forskellige magtfulde mænd i underholdningsindustrien har misbrugt dem.

Og ifølge produceren har Hollywoods filmindustri særlig tiltrækning på pædofile.

»Strukturen i Hollywood er  sårbar over for »rovdyr«. Børn kommer ind industrien i en meget ung alder. De har håb og drømme, og voksne vurderer dem og tager beslutninger for dem,« forklarer Gabe Hoffman.

»Som filmen nævner, flytter mange til Hollywood, fordi forældrene bor langt væk. Det er en meget særlig situation, der skaber en stor risiko. Det er der ikke noget i vejen med, hvis man forstår risikoen og følger den på tæt hold. Men sådan er det åbenlyst ikke nu,« siger Gabe Hoffman.

Dokumentar nævner Bryan Singer
Blandt de tidligere barneskuespillere, som står frem i filmen, er 32-årige Michael Egan, som i 2014 år anklagede bl.a. »X-men«-instruktøren Bryan Singer for at have misbrugt ham, da han var mellem 15 og 17 år. Egan droppede senere anklagerne, og blev derefter selv anklaget for ondsindet rygtespredning.

»Hvad Mike Egan har gjort efter, at denne film er blevet lavet, er op til ham og har ikke nogen relation til historien. Det er indlysende, at det ikke gik godt, og jeg synes, det taler for de vanskeligheder som rammer mange ofre,« siger Gabe Hoffman.

Et klip fra den pressekonference, hvor Egan offentliggjorde sine anklager, var med i filmens sidste minutter, da den blev vist offentligt for første gang ved filmfestivalen Doc NYC i New York.

Ved gårdsdagens visning  i Cannes er de minutter redigeret ud, men dokumentaren nævner stadig Bryan Singers navn sammen med andre, som er blevet kendt skyldige i misbrug af mindreårige. Heriblandt stifteren af Digital Entertainment Network, Marc Collins-Rector.

»Vi laver ikke nogle direkte beskyldninger mod Mr. Singer. Det burde stå klart i filmen. Men det vi siger er, at der helt klart er et  ikke-tilfældigt forhold mellem Bryan Singer og et antal af de her fyre,« siger Gabe Hoffman.

Singer selv afviste alle beskyldninger, da de kom frem sidste år.

»Beskyldningerne mod mig er skandaløse, ondsindede og fuldstændig forkerte,« lød det dengang fra instruktøren til The Hollywood Reporter.

En offentlig hemmelighed
Gabe Hoffman og holdet bag har talt med hundredvis af mennesker i forbindelse med projektet, og ifølge produceren kender alle til Hollywoods hemmelighed på det generelle plan.

»Der er ikke nogen af de mennesker, vi har talt med, som ikke er klar over bagsiden. De kender måske ikke specifikke detaljer, men de ved, at der foregår ting,« siger han og understreger, at mange i industrien deltager i store fester, hvor der både er stoffer, alkohol og unge teenagere i alderen fra 12 til 16 år.

Gabe Hoffman undrer sig over, hvorfor de mange investorer og øvrige gæster til disse fester ikke reagerer.

»Du behøver ikke at se misbrug for at ringe til politiet. Hvis du ser stoffer og alkohol i nærheden af 12- og 14-årige er det grund nok til at ringe til politiet for enhver normal person. Hvorfor er det okay i Hollywood?,« siger han.

»Det ikke bare et spørgsmål om at se seksuelt misbrug. Du ser tegn på ting, som kan føre til misbrug. Og der er en grund til, at vi har love om, at stoffer og alkohol ikke skal være tilgængelig for 14-årige.«

For Gabe Hoffman er målet med denne dokumentar at udstille problemet. Både for offentligheden og for de forældre til børn, som kunne overvejen at bevæge sig ind i underholdningsindustrien.

»De skal være klar over, hvad de skal holde øje med,« siger Gabe Hoffman.

Derudover håber han, at premieren på dokumentaren vil føre til spørgsmål rettet mod de mennesker, som har været til disse fester,  hvilket dokumentaren hævder, at Bryan Singer og andre fremtrædende personer har.

»Vi beskylder dem ikke for at være skyldige, men de er vigtige mennesker i industrien, og det her et vigtigt emne. De burde svare på spørgsmål og tale om det,« siger Gabe Hoffman. Han bakkes op af filmens anden producer, Matthew Valentinas.

»Det er en meget faktuel film, som virkelig kommer til at lægge grundlaget for, at undersøgende journalister kan gå endnu længere,« siger han til Screen International.

»An Open Secret« får amerikansk premiere 5. juni. Filmen er instrueret af Oscar-nominerede Amy Berg, der har arbejdet på dokumentarfilmen i over to år. Hun har tidligere skabt voldsom debat med filmen »Deliver Us From Evil« om seksuelt misbrug i den katolske kirke. En travlt kalender har forhindret instruktøren i at komme til Cannes.