Film-mester til Forum med 200 mands band

Ennio Morricones 60 års jubilæums-show spiller i Forum til efteråret.

Ennio Morricone - spiller i Forum  Fold sammen
Læs mere
Foto: DYLAN MARTINEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har komponeret musik i over 60 år og til over 500 film, han har vundet stort set alt, hvad kan vindes af priser, og når man hører temaet til »Den gode, den onde og den grusomme«, er man som plantet i ørkenens glødende sand i Clint Eastwoods slidte boots overfor en ondt stirrende Lee van Cleef.

Navnet er selvfølgelig Ennio Morricone, den italienske musikmaestro, der i dag er blevet 88 år. 2. december spiller han i Forum med showet »The 60 Years of Music World Tour«, et show han har rejst Europa rundt med i jubilæumsåret for komponisten, der især er kendt for sin film-musik.

Selv om Morricone især er kendt for sit samarbejde med instruktøren Sergio Leone i dennes film, så har han bestemt ikke været inaktiv de seneste år. Han fik blandt andet en Oscar for filmmusikken til Quentin Tarantinos »The Hateful Eight«, der havde premiere først på året i Danmark, og har senest lavet musikken til en ny film af Giuseppe Tornatore, som han også samarbejdede med om filmen »Mine aftener i Paradis«.

Det er første gang, Ennio Morricone kommer til Danmark, til gengæld skulle det angiveligt blive med maner. Med sig på turneen har han et 200 personers stort orkester og kor, og showet er foreløbig blevet set af over 200.000 mennesker i 22 byer i Europa, oplyser arrangørerne.

Billetsalget til koncerten i København starter den 29. april kl. 10.00 via Billetlugen.