Film inspirerer os til at rejse

Knap hver tredje dansker har ladet sig inspirere til feriedestinationer via film, viser undersøgelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når danskerne slapper af til en god film, er det ikke usandsynligt, at de samtidig drømmer sig væk til byen, hvor filmen foregår. 3 ud af 10 danskere har igennem film fundet inspiration til, hvor næste rejse skal gå til. Det viser en undersøgelse, Hotels.com har foretaget blandt 1.500 rejseglade danskere.

Øverst på top-fem listen over film, der har haft mest indflydelse på de adspurgtes valg af rejsedestination, ligger romantiske »Notting Hill« med Hugh Grant og Julia Roberts i hovedrollen. Filmen, der udspilles i London, har således inspireret hver femte dansker (20 procent) til at rejse til den britiske hovedstad.

Musicalen »Mamma Mia«, der har Meryl Streep og Amanda Seyfrieds i hovedrollen, og som foregår på en lille græsk ø, indtager andenpladsen på top-fem listen. Filmen har nemlig sat tankerne i gang hos cirka hver sjette dansker (17 procent).

De danskere, som drømmer sig længere væk end London og Det Græske Øhav har blandt andet fundet inspiration til rejsen gennem fantasyfilmene »Ringenes Herre,« som viser New Zealands storslåede naturlandskab. Således har knap hver femte (16 procent) af de danskere, som har fundet inspiration til rejsen gennem film, ladet sig inspirere af »Ringenes Herre«-trilogien.

Idylliske Toscana og Byernes By

Også solrige Toscana og verdens mest romantiske by Paris er at finde på top-fem over destinationer, vi er blevet inspireret til at rejse til igennem film.

Toscana kan blandt andet prale af smukke vinmarker og arkitektoniske kunstskatte fra renæssancen, og man forstår godt de danskere, som har bestilt en rejse til den smukke italienske region efter at have set »Et hus i Toscana«, som maler et postkortlignende portræt af regionen.

Byernes By Paris sniger sig også ind på top-fem listen. Her har knap hver sjette (14 procent) af de danskere, som er blevet inspireret til at rejse af film, fundet inspiration i »Moulin Rouge, der har Nicole Kidman og Ewan McGregor på rollelisten.