Film for hele familien i efterårsferien

På de kølige efterårsaftener lokker byens biografer, hvor der i efterårsferien vises den ene familiefilm efter den anden. Her er seks aktuelle film for børn, unge og voksne.

»Hotel Transylvania 2«, der har premiere d. 8. oktober, er en film for de mindste. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 2 er bestemt noget for de mindste og dem med barnlige sjæle. Filmen er en efterfølger til Hotel Transylvania fra 2012, men handlingen foregår syv år efter den første film. Og igen er det kendte skuespillere som bl.a. Adam Sandler, Andy Samberg, Kevin James og Selena Gomez, der lægger stemmer til de største roller.

Modsat den første film har Dracula (Adam Sandler) nu valgt at åbne hotellet »Hotel Transylvania«, så det ikke længere kun er monstre, der kan bo på det, men også helt almindelige mennesker. Der er også sket andre forandringer i årenes løb. Draculas datter Mavis (Selena Gomez) har fået en søn, Dennis, i mellemtiden sammen med sin mand Johnny (Andy Samberg), der bestemt ikke har nogle monstertræk, men er ren menneske.

Dracula er derfor meget bekymret for, om hans barnebarn nu er vampyr. Så mens hans datter Mavis er på besøg hos sine menneskelige svigerforældre med sin mand, inviterer Dracula sine venner over, så de sammen kan give Dennis en solid »monster-uddannelse«.

Men hvad de ikke ved er, at Draculas ældgamle gnavpot af en far aflægger sin søn et besøg. Og da han finder ud af, at hans oldebarn ikke er 100 procent vampyr, og at mennesker nu har adgang til Hotel Transylvania, bliver det hele mere end uhyggeligt. En rigtig monster-komedie for hele familien.

Premiere: Torsdag 8. oktober 2015

Pan

Den mere end 100 år gamle historie om drengen, der kunne flyve, er stadig lige eventyrlig. Derfor har instruktøren Joe Wright skabt en nyfortolkning af eventyret om Peter Pan og dermed igen pustet liv til den klassiske fortælling om den drillesyge 12-årige dreng.

I denne udgave møder vi Peter, inden han overhovedet ved, hvad Ønskeøen er. Filmen starter nemlig på hans dystre børnehjem i London, hvor han har boet hele sit korte liv. Men lige pludselig en utrolig aften bliver Peter ført væk fra børnehjemmet og ud i en verden fyldt af pirater, krigere og feer.

Filmen igennem prøver Peter at opklare hemmeligheden om sin mor, der efterlod ham på børnehjemmet for længe siden, samtidig med at han sammen med krigeren Tiger Lily og en ny ven ved navn James Hook prøver at besejre den hensynsløse Pirat Sortskæg (spillet af Hugh Jackman), så de kan redde Ønskeøen.

En rigtig familiefilm for alle dem, der har en svaghed for Peter Pan-eventyret.

Premiere: Torsdag 8. oktober 2015

»Pan« er en nyfortolkning af det klassiske eventyr om Peter Pan. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Far til fires vilde ferie

Far til fire-filmene stammer helt tilbage fra 1953, hvor den første film kom. Igennem årene er der i alt lavet 17 film fordelt over fire omgange med nye skuespillere. Derfor er Far og hans fire børn Søs, Ole, Mie og lille Per en familie både voksne og børn holder af og kender til - i hvert fald på skærmen.

I denne omgang holder familien ferie ved Vadehavet, men som i alle de andre film opstår der problemer. Far bliver nemlig beskyldt for at stå bag et indbrud i naboernes luksushus, og så må familien træde til for at forsøge at finde de rigtige tyve, men det lykkes ikke.

Samtidig kommer Far til at se mere og mere suspekt ud, og pludselig er hele øen overbevist om, at han er skyldig, og vil have familien væk derfra. I en storstilet aktion lykkes det familien at stoppe tyvene. Men da skurkene flygter ud i det farlige Vadehav, er Lille Per den eneste, der kan redde deres liv.

Premiere: Torsdag 1. oktober 2015.

The Martian

»The Martian« er en science fiction-film, som nok især fanger fars og de unges interesse. Filmen er bygget op om forfatteren Andy Weirs bog af samme navn. En bog som anses for at være en meget realistisk skildring af de udfordringer, der kan være ved at opholde sig i rummet i længere tid.

Filmen handler derfor om den første bemandede mission til Mars, hvor alt går galt. Astronauten Mark Watney (spillet af Matt Damon) ender med at blive efterladt af sine kolleger, da de flygter fra den røde planet. Tilbage på Jorden forsøger NASA ihærdigt at få stablet en redningsmission på benene og i mellemtiden må Watney kæmpe hårdt for sin overlevelse i rummet.

Premiere: Torsdag 8. oktober 2015.

»The Martian« handler om den første bemandede mission på Mars. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Me and Earl and the Dying Girl

Måske kan teenage-filmen »Me and Earl and the Dying Girl« lokke de unge i biografen. Temaet i filmen minder i hvert fald lidt om den storhittende John Green film »En flænge i himlen«, hvor kræft, venskab og kærlighed er omdrejningspunkterne. For ligesom en »Flænge i himlen« handler denne om en kræftsyg pige og hendes venskab.

Venskabet starter dog med, at Greg mere eller mindre bliver tvunget til at hænge ud med Rachel af sin mor. Egentlig vil han hellere være sammen med sin bedste ven Earl og lave filmparodier, som de har gjort, siden de var små. Men efterhånden får Greg og Rachel bygget et venskab op, og Greg og Earl beslutter sig for at lave en film til hende.

Filmen er rørende, men det barske emne bliver blødt op af fin humor og filmnørderi.

Premiere: Torsdag 8. oktober 2015.

45 år

En ægte kærlighedsfortælling, som nok kan appellere til moderen i familien. Filmen »45 år« er en skildring af ægteparret Geoff (spillet af Tom Cortenay) og Kate (spillet af Charlotte Rampling), der har været lykkeligt gift i 45 år, men lige inden de skal fejre deres 45-års bryllupsdag, bliver ægteskabet sat på en hård prøve.

Ugen inden modtager Geoff nemlig et brev, hvor der stå, at hans første kærlighed Katya, som omkom, da de var på tur sammen i de schweiziske alper, for næsten 50 år siden, er blevet fundet dybt inde i en isblok. Med fundet af hende kommer en velbevaret hemmelige frem fra fortiden, hvilket får store konsekvenser for ægteskabet og det kommende jubilæum.

En film om det usagte, og hvad hemmeligheder fra fortiden kan gøre ved et forhold. De to hovedrolleindehavere vandt begge prisen »Berlinalens Sølvbjørnen« ved filmfestivalen i Berlin for bedste mandlige og kvindelige skuespilpræstationer.

Premiere: Torsdag den 8. oktober 2015.

Begge hovedrolleindehavere i »45 år« har modtaget priser for deres præstation. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.