Festivalgæster smider tøjet i solen

Vejret fester med på Skanderborg Festival og lader solstrålerne flimre ned over de letpåklædte gæster i skovbunden. Sol og plus tyve grader kommer til at præge vejrbilledet resten af festivalen.

Solskinsbillede til Berlingske. Pigerne hedder Dorte Vestergaard (tv.) og Pernille Hvidberg (th.). De nyder det fantastiske vejr i Sherwood skoven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gummistøvler og varme trøjer er for længst gemt væk bag teltdugene i Skanderborg, hvor folk er trukket i cowboyshorts og wifebeaters, mens de skærmer øjnene mod solstråler under stråhatte og bag store solbriller.

Solen brager endelig ned over skoven og festivalpladen, som er ved at være godt fyldt af glade feststemte mennesker med kolde fadøl i hænderne. 

To af dem, der nyder godt af sommervarmen, er veninderne Dorte Vestergaard og Pernille Hvidberg, som har slået sig ned på to træstubbe i Sherwood området, mens de iagttager den store strøm af letpåklædte mennesker.

- Vejret er fantastisk! Det gør alting meget nemmere, og man kommer hinanden meget mere ved, når man ikke er pakket helt ind i tøj. Folk bliver bare lidt mere glade, siger Pernille Hvidberg.

Smukt vejr

Og festivalfolket kan også finde bikinierne frem og slæbe luftmadrasserne ud på græsset de kommende dage, for de varme temperaturer bliver hængene over bøgetoppene, lyder det fra DMI.

- Vejret bliver smukt ligesom festivalen med temperaturer omkring 20 grader, en del sol og svag vind, siger Vagtchef hos DMI, Claus Larsen.

De eneste skyer på himlen kan forekomme fredag eftermiddag.

- Måske kommer der en lille byge sidst på eftermiddagen, men det bliver ikke noget af betydning, forsikrer Claus Larsen.

Og den prognose overrasker slet ikke Pernille Hvidberg, som varmer op til det helt store brag af en fest.

- Jeg fylder 30 i morgen, så selvfølgelig skinner solen, siger hun.