Festival bliver et helvede for græsallergikere

Græsallergikere får en hård tid på årets Roskilde Festival. Sæsonen for græspollen er på sit højeste, og koncentrationerne er meget høje netop nu.

Foto: Jens Dige / ROCKPHOTO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du allergisk over for græspollen, skal du tænke dig om en ekstra gang, inden du drager til Roskilde Festival og slår dit telt op på den kæmpestore græsmark.

Sæsonen for græspollen er på sit højeste, og i weekenden bliver koncentrationerne meget store.

Hos Roskilde-apoteket Dom Apotek, der har et lille apoteksudsalg på festivalen, har de da også allerede travlt med at lange allergimedicin over disken. Ifølge apoteket kommer otte ud af ti kunder på apoteket for at få allergimedicin.

En af dem er Jakob Christensen, der er en allergiramt festivalgæst.

- Jeg har prøvet at ignorere det i to dage, men nu har jeg kapituleret og er gået på apoteket, siger han.

Jakob Christensen fortæller, at flere i hans lejr har problemer med græspollen.

- Så nu håber jeg, at jeg kan få noget medicin, der kan gå på omgang i lejren, siger han.

Astma- og allergi Forbundet måler dagligt koncentrationerne af græspollen på Roskilde Festival. I dag lyder pollentallet på 98, hvilket er i den høje ende af skalaen.

Både fredag og lørdag ventes ifølge DMI over 100 omkring Roskilde, og også søndag bliver niveauet formentlig lige så højt.

- Når højtryk, sol og varme falder sammen, kommer der store koncentrationer af græspollen. Så med det vejr, vi får i weekenden, er der optimale betingelser for pollen, fortæller Alex Rasmussen, der er meteorolog hos DMI

10 råd til allergiramte festivalgængere fra Astma- og allergi Forbundet:

1. Bliv hjemme

2. Indrømmet, nr. 1 holder ikke, så gør det i stedet klart for dig selv, at Roskilde Festival foregår på en KÆMPESTOR GRÆSmark. Og at du sover i telt med næsen meget tæt på GRÆS. Det virker indlysende, men er det ikke for alle.

3. Undersøg hvor mange græspollen, der allerede nu er draget på festival ved at tjekke Dagens Pollental for Roskilde Festival på www.astma-allergi.dk

4. Kommer der mange græspollen - hvilket der gør i år - så gå forbi dit lokale apotek og køb rigelig allergimedicin til alle dagene, det er surt at misse drømmepigen, fordi din allergi sender dig tidligt i seng

5. Start med allergimedicinen, INDEN du tager af sted. Så kan du lægge en dæmper på symptomerne

6. Tag din allergimedicin hver dag gennem hele festivalen

7. Har du glemt din allergimedicin, ikke taget nok med, behov for stærkere allergimedicin eller springer din græspollenallergi ud for første gang, så har festivalen et apoteksudsalg, der har åbent fra 12 til 24 næsten alle dage

8. Er din græspollenallergi virkelig slem, så tænk over, at alle har mærkelige accessories på Roskilde - lad din være en pollenmaske. Eller måske lidt mere funky: Et par store solbriller.

9. Hold en siesta. Så er du nemlig både klar til at rocke om aftenen OG undgår de værste græspollentimer omkring frokosttid.

10. Har punkt 1-9 været forgæves, så ring 43 43 42 99. Nu er du igennem til Astma-Allergi Danmarks gratis telefonrådgivning. Her har eksperterne endnu flere råd, der kan hjælpe dig igennem festivalen med åbne øjne.

SEND OS DIT ROSKILDE BILLEDE!

Send dit billede på MMS til nummer 1929 eller på e-mail: internet@berlingske.dk. Skriv "TIP Roskilde Festival" i emnefeltet. Se betingelser