Festival åbner igen efter terrortrussel: »Dørene er åbne! Af sted mod festivalpladsen: Vi rocker videre!«

Den tyske festival Rock am Ring kunne lørdag genåbne, efter at en terrortrussel tvang fredagens program i knæ. To mænd blev anholdt i sagen, og nu er gæsterne klar til at feste videre. Søndag til tonerne af danske Alex Vargas.

Sikkerhed ved Rock am Ring. Fold sammen
Læs mere
Foto: WOLFGANG RATTAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Dørene er åbne! Afsted mod festivalpladsen: Vi rocker videre!«

Tysklands største festival, Rock am Ring, blev pludselig meget tomt, da man fredag måtte evakuere hele festivalpladsen for op mod 90.000 mennesker, efter at en terrortrussel pludselig hev stikket ud på musikken og festlighederne.

Lørdag blev to mænd, der er ansat hos en underleverandør til festivalen, anholdt, da man frygtede, at de havde anbragt noget mistænksomt på pladsen. Tysklands politi har endnu ikke udtalt sig om de nærmere omstændigheder, men det forlyder, at de to mænd blev observeret i backstageområdet med adgangskort, der ikke var deres egne. Det fik festivalen til at slå alarm.

De mange gæster udviste, ifølge arrangørerne, stor forståelse. Og på trods af skuffelsen, tog de det angiveligt pænt.

Heldigvis kunne festivalen dog åbne dørene igen lørdag klokken 13.30, hvor programmet afvikles som planlagt. Den beslutning blev truffet på baggrund af, at hele festivalområdet, efter grundig efterforskning, fik grønt lys fra tysk politi.

Det er godt nyt for de mange gæster på den store festival, der blandt andet har måttet leve med ikke at se Rammstein og Oasis-forsangeren Liam Gallagher spille, hvilket ellers var to af de største navne på fredagens program.

Heldigvis kan de nu se frem til at opleve resten af programmet, der blandt andre tæller danske Alex Vargas søndag.

Alex Vargas pladeselskab har overfor Ekstra Bladet bekræftet, at han stadig har tænkt sig at gå på scenen søndag.

»Vi kan bekræfte, at Alex Vargas spiller søndag. Derudover har vi ingen kommentarer,« siger Torben Ravn, der er direktør i Copenhagen Records.

Festivalen takkede efterfølgende gæsterne for deres opførsel i forbindelse med aflysningen. På deres Facebook-side skrev de:

»Vi takker jer for jeres utrolig disciplinerede adfærd. I fortjener alt vores respekt og taknemmelighed«.

Rock am Ring, der finder sted på racerbanen Nürburgring, der ligger 100 kilometer syd for Köln, fortsætter indtil søndag den 4. juni.