Fem kendte københavneres anbefalinger til Kulturnatten

Kulturnatten i København 2015. Udsigt fra Rundetårn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Skov

TV-vært og forfatter og har netop udgivet ungdomsbogen »Den store mission«.

Thomas Skov. Foto: DR Fold sammen
Læs mere

1. Jeg er engang blevet sprunget i luften i forbindelse med en TV-optagelse. Det hjalp DRs special effects afdeling med. Det er uden tvivl DRs fedeste afdeling – så på Kulturnatten kunne jeg godt tænke mig at se, hvad de ellers kan, for de kan det hele. Det er i DR Byen hvert 20. minut fra kl. 18.20-22.40.

2. Efter at være blevet far, har jeg fået en god undskyldning for at lege med legetøj igen. Der har lige været 10-15 år, hvor jeg ikke har leget med så meget, men nu kan jeg gøre det igen, uden nogen ser mærkeligt på mig. Så derfor kunne jeg godt tænke mig at tage min datter med til Ingeniørforeningen og bygge med Kapla-klodser. Det vil uden tvivl være et hit. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33, København V, kl. 18-23.

3. Da jeg startede med at lave TV, sendte vi hver eneste fredag programmet Det Nye Talkshow direkte fra Hofteatret. Det var mere eller mindre der, min karriere startede, så jeg vil altid have et særligt forhold til det sted. Hvad ville derfor være mere oplagt end at besøge Teatermuseet i Hofteatret for at se en omgang ballet? Det er meget sjældent, jeg ser ballet – men på Kulturnatten kan alt ske. Teatermuseet i Hofteatret, Christiansborg Ridebane 18, København K. Kl. 20-22.

Leonora Christina Skov

Forfatter

Leonora Christina Skov. Foto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere

1. Jeg er fascineret af Medicinsk Museion og kan bruge timer på at gå rundt blandt de makabre præparater i den stilige bygning, hvis kælder for første gang bliver åbnet for publikum. Den skal jeg selvfølgelig se, når museet åbner kl. 18.00. Museet lokker også med et foredrag om den nyeste søvnsygdomsforskning og en mulighed for at blive lullet i søvn af dunkle godnathistorier, men jeg vil nu hellere videre i teksten.

2. Selvsagt synes jeg, at bibliotekerne bør benytte Kulturnatten til at invitere forfattere forbi. Man kan dog ikke udelukke, at det lykkes mit lokale Frederiksberg Hovedbibliotek at lokke helt nye lånere til med Cabaret Bohemias burlesqueshow kl. 20-21. Kl. 21-21.30 vil jeg blive og høre interview med Danmarks burlesquekonge, Tinus de Schunard.

3. Jeg er meget glad for meditative aftengudstjenester. De virker stærkere og mere stemningsfulde på mig end traditionelle højmesser, hvor jeg også skal forholde mig til præstens mere eller mindre inspirerede prædiken og skrigende dåbsbørn. Så jeg vil afslutte aftenen med en lys- andagt kl. 22-22.45 i en af mine yndlingskirker, Helligaandskirken.

Abdel Aziz Mahmoud

TV-vært og forfatter

Abdel Aziz Mahmoud. Foto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere

1. Jeg har sat mig for at starte aftenen i Nikolaj Kunstsal. Udstillingen Black flag er yderst relevant, da kunstneren Santiago Sierra sætter fokus på staternes erobringstrang og prestigekamp. En kamp, der både udspilles i krigsområder som Syrien og Østukraine, og mere symbolsk på Nord- og Sydpolen (som udstillingen også tager udgangspunkt i).

2. Så tænker jeg at smutte forbi Jerusalemkirken, hvor der spilles Gospelmusik for fulde drøn. Jeg hører aldrig gospel, men det er noget andet, når det er live og i smukke omgivelser. Det kan virke meget livsbekræftende. Jeg satser på at nå koncerten, der starter kl. 20.

3. Derefter regner jeg med at slutte aftenen af i Carlsberg Byen, hvor der foregår en masse spændende arrangementer. Og grill, kolde øl og musik. Her kan man også høre om bryggerierne og deres historie. Desuden foregår det jo i mit nye kvarter Vesterbro, så jeg har ikke så langt hjem.

Thomas Madvig

DJ og booker ved Strøm Festival

Thomas Madvig. Foto: Rasmus Blind Fold sammen
Læs mere

1. Nikolaj Kunsthal laver nogle af de bedste kunstoplevelser for folk som mig, der ikke rigtigt er til kunst i den traditionelle form. Det er altid spændende, interaktivt og for alle størrelser. Bare titlen på Dynamisk Lysinstallation og du ved, at det bliver en oplevelse. Efterfulgt af Danmarks ukronede konge af Techno – Bjørn Svin. Har du aldrig set hans energi eller hørt hans legesyge opfindsomme tilgang til musik, er det her din chance. Jeg vil til enhver tid tage min treårige søn med til det her – og alt andet, de skøre hoveder bag Nikolaj Kunsthal finder på.

2. Copenhagen Trans Fashion Show. Det her bliver en af de oplevelser, du bare aldrig lige får chancen for at få. Længe leve alle dem, der tør være anderledes og kantede. Det bliver sjovt, skørt og smukt på een gang.

3. Aperion Crew sætter lyd til kunsten. Fire kompromisløse damer, der repræsenterer techno og elektronisk musik, når det kommer fra hjerne og sjæl, på en original og personlig måde. Deres opgave denne aften med at sætte lyd til kunst kommer til at være en oplevelse, der med sikkerhed vil få tankerne i gang, og ikke mindst vil det blive spændende at høre, hvordan man ser et billede og tolker det med lyd.

Laus Høybye

Skuespiller, aktuel i Jordens Søjler på Østre Gasværk

Laus Højbye. Foto: Christina Hauschildt Fold sammen
Læs mere

1. Jeg vil starte med at besøge Ingeniørforeningen IDA. Der foregår en masse forskellige ting. Man kan bl.a. gå amok med en 3D-printer. Man kan også høre om forskning i, hvordan man kan få ting til at levitere. Sidst men ikke mindst ville jeg hilse på robotten Melvin, der vist er en toilet-robot, der hjælper dig med at trække bukserne ned. Jeg ved intet om teknik, så jeg er ret nem at fascinere.

2. Efter IDA vil jeg køre en tur i Folketinget. Her møder jeg politikerne og jeg vil spørge dem, om de har hørt Platt-forms satiresange på P1. Vi har lavet en sang om hvert parti og giver dem virkelig med grovfilen. Jeg vil spørge dem, hvad de synes om dem. Jeg interesserer mig for politik, og vores satire har afsæt i samfundet.

3. Til sidst vil jeg køre ud på Søværnets Center For Dykning. Der kan man se et dykkerskib, prøve at dykke med hjelm og komme ind i et trykkammer. For mange år siden rejste jeg rundt i Asien og tog dykkercertifikat. Det gik ikke så godt. Jeg blev bidt af en triggerfish og fik betændelse i øret. Jeg har ikke dykket siden, så jeg kunne måske tage det op igen.