Fem bud på fredagens Roskilde-oplevelser

Rocklegenden Neil Young spiller på Roskilde Festival fredag aften som et af festivalens største navne.

Neil Young er blandt topnavnene på årets Roskilde Festival. Han spiller fredag. Reuters/Mario Anzuoni Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

. Det er næstsidste dag med musik på Roskilde Festival, og der er masser af bands på programmet.

Festivalen, der allerede har fået en del regn, ser ifølge dmi.dk ud til også at få en smule regn fredag, men kun i små mængder, så det burde være muligt at nyde de mange koncerter uden at blive alt for våd.

Her er et udpluk af, hvad der kan opleves fredag på Roskilde Festival:

* S!VAS klokken 14 på Arena

Da Sivas Torbati spillede på Roskilde Festival i 2014, fyldte han pladsen foran Apollo-scenen. Den 31-årige dansk-iranske rapper er tilbage, og han har sit album "Familie før para" med sig, når han fredag står på scenen Arena.

* Scarlett Pleasure klokken 16 på Orange Scene

De tre unge musikere Emil Goll, Alexander Malone and Joachim Dencker begyndte med at spille covernumre af Red Hot Chili Peppers. Siden udgav de singlen "Wendy" i 2014, som stadig er et af deres mest populære hits, og de indtager Roskilde med deres nye album "Youth is Wasted on the Young".

* Tame Impala klokken 23.30 på Arena

Tame Impala udgav i 2010 deres debutalbum "Innerspeaker", og nu har de tre album bag sig. Det australske band spiller for anden gang på Roskilde Festival, hvor forsangeren Kevin Parker og resten af bandet spiller psykedelisk rock.

* Neil Young og Promise of the Real klokken 21:00 på Orange Scene

Rocklegenden spiller fredag på Danmarks største festival. Den 70-årige canadier har et væld af albums bag sig, og han spiller en lang koncert, hvor man måske kan høre numre som "Rockin' in the Free World", "Cinnamon Girl" og "My My, Hey Hey".

* James Blake klokken 02:00 på Arena

Sangeren, sangskriveren og produceren James Blake er tilbage på Roskilde Festival med sin elektroniske R&B-musik. Den 27-årige brite har masser af nyt musik med sig fra sit nye album "The Colour is Anything", der blev udgivet i maj.

/ritzau/