Fem bud på en ny skuespilchef

Det Kongelige Teaters skuespilchef Emmet Feigenberg har efter syv år i jobbet ikke fået fornyet sin kontrakt og stopper med udgangen af denne sæson. Her følger fem bud på, hvem der skal efterfølge ham.

Morten Kirkskov


Chefen for Aalborg Teater må være en stærk kandidat, når der nu skal findes en afløser for Emmet Feigenberg. På få sæsoner har han formået at placere Aalborg Teater som et af de mest interessante og moderne i Danmark. Skuespillerne elsker ham, han er medievant og udadvendt og forstår at »sælge« det kunstneriske.

Elisa Kragerup

Nok er hun ung, men Elisa Kragerup er et godt bud, hvis man vil finde skuespilchefen i egne rækker. Hun har stærke kunstneriske ideer, og sammen med Rune David Grue har hun banket Det Røde Rum på Det Kongelige Teater op til et nyskabende teater-fyrtårn. Nu rykker hun ind på den store scene med en opsætning af »Romeo og Julie«.

Kitte Wagner

Som chef for Nørrebro Teaters formåede Kitte Wagner at »brande« sit teater. Hun har arbejdet målrettet med publikumsudvikling og har stærke meninger om, hvad nationalscenen skal kunne i fremtiden. Nu er hun direktør for Askovfondens arbejdsmarkedsindsats, men mon ikke hun kan lokkes tilbage til teaterverdenen?

Martin Lyngbo

Det er imponerende, hvad Martin Lyngbo har gjort med Mungo Park i Allerød. Han har en sublim forståelse for, hvordan man skaber politisk begejstring for scenekunsten og lader teatret spille sammen med omverdenen, samtidig med at han har opsat en lang række gode og prisvindende forestillinger.

Thomas Bendixen

Han har opbygget et stærkt ry som iscenesætter af tilgængelige tolkninger af klassikerne – senest August Strindbergs »Faderen« på Det Kgl. Teater. Var på rygtebørsen som ny chef for Betty Nansen Teatret.